x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Premieră mondială: "This Is It" - Michael Jackson: Asta e tot!

Premieră mondială: "This Is It" - Michael Jackson: Asta e tot!

de Anca Aldea    |    28 Oct 2009   •   00:00

La aproape patru luni după ce trupul neînsufleţit al lui Michael Jackson a fost adus pe scena de la Staples Centre din Los Angeles pentru ca cei prezenţi să-i aducă un ultim omagiu, metropola americană şi-a reamintit de Regele muzicii pop într-un ton mai fericit. Premiera filmului "This Is It", un documentar cu imagini spicuite din 80 de ore de înregistrări de la ultimele repetiţii ale lui Michael, a adunat câteva sute de fani, mulţi dintre ei purtând o mănuşă albă cu paiete strălucitoare, amintind de mănuşa pe care cântăreţul american o avea în toate concertele sale.



Filmul începe cu o scenă în care apar Michael şi dansatorii săi (pe care i-a ales "la sprânceană" pentru a susţine împreună megaspectacolul care ar fi trebuit să aibă loc la Londra). Dansatorii povestesc despre colaborarea, în timpul repetiţiilor, cu Regele muzicii pop. Apoi, imaginea se schimbă, pe ecran apărând o secvenţă în care cântăreţul repetă coregrafia piesei "Wanna Be Startin' Somethin'". Timp de aproximativ două ore, admiratorii lui Michael Jackson îl pot observa pe cântăreţ executând cu măiestrie figuri de dans pe melodii ca "Beat It", "Thriller", "Black or White", "Man in the Mirror".

Actori de renume au luat parte la premieră, alături de ei aflându-se şi membri ai familiei Jackson (fraţii lui Michael ­ Jermaine, Tito, Jackie şi Marlon) şi foarte mulţi fani. "Spectacolul" din Los Angeles a fost urmărit pe internet în mai multe ţări ­ în Brazilia, Australia, Africa de Sud, Germania; potrivit unor studii, aproximativ 150.000 de internauţi accesând site-urile transmisiilor din LA.

În Londra, sute de admiratori s-au adunat miercuri în Piaţa Leicester pentru a urmări premiera filmului. "A fost fantastic. A fost atât de multă energie, încât mi-e foarte greu să cred că acest om era bolnav. Fiica mea dansa şi plângea. A fost incredibil", spune cu emoţie o femeie. Un alt spectator povesteşte: "Judecând după acest film, revenirea lui Michael ar fi fost cel mai frumos spectacol al tuturor timpurilor. Mi-ar fi plăcut să-l fi văzut într-un concert în timpul vieţii".

Pe parcursul întregului film, fanii l-au urmărit pe Michael în timp ce lucra intens alături de dansatori şi de cântăreţii care făceau backing vocals. Acest film "oferă o idee despre cum urma să fie spectacolul" din Londra şi reprezintă "o fereastră către extraordinara capacitate a lui Michael de a-şi încânta fanii", este de părere Claudia Puig, critic de film al cotidianului USA Today.

În această seară, şi bucureştenii vor avea ocazia să vizioneze filmul "This Is It". Filmul soseşte în România la doar câteva ore după premiera mondială.

×
Subiecte în articol: mass-media