x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Răzvan Exarhu ne arată "România delicioasă”

Răzvan Exarhu ne arată "România delicioasă”

23 Dec 2010   •   12:38

"România delicioasă” explorată de Răzvan Exarhu e programată pe 25 şi 26 decembrie, de la ora 13.30. Prima destinaţie aleasă de el se găseşte în judeţul Mehedinţi, la cramele Corcova, pe un domeniu care a aparţinut prinţului Anton Bibescu. Cramele sunt complet renovate şi retehnologizate, în acest moment fiind cotate drept cele mai bune din România. Pe acest domeniu ar fi trebuit să ajungă odată şi celebrul romancier Marcel Proust – există chiar o corespondenţă în acest sens –, un apropiat al fraţilor Anton şi Emanuel, verii Marthei Bibescu, subiect despre care va aminti şi Răzvan în această primă ediţie. "Am ajuns şi într-un loc numit Podul lui Dumnezeu, dar am descoperit şi o mulţime de peşteri  interesante. De altfel, Mehedinţiul e plin de peşteri, ca şi Apusenii. Am vizitat inclusiv un bulibaşă din zonă, care ne-a arătat cum se fac cazanele pentru ţuică”.

Cea de-a doua destinaţie este Tg.Jiu. "Aici am descoperit şi pregătit mâncăruri mai neobişnuite, dar cu un gust extraordinar de bun. Mai întâi, o ciorbă de gâsculiţă, adică de "gâscă la începutul carierei””, explică el, cu umor, "şi o mâncare de castraveţi muraţi cu carne de oaie şi porc, şi asta extraordinar de gustoasă. Am făcut şi două deserturi interesante, unul pe bază de mămăligă, gutui, mere, pere, aşezate în straturi, caşcaval şi unt, o reţetă călugărească descoperită pe Valea Cernei, şi un altul, pe bază de mere umplute cu caş.” Toate aceste preparate, deopotrivă aspectuoase şi delicioase, pot fi o alternativă la nelipsitele sarmale şi fripturi de porc de pe masa fiecărui Crăciun.

Promo-ul emisiunii poate fi vizionat aici: http://razvan.exarhu.ro/

×
Subiecte în articol: mass-media