"Am rămas in aceeaşi familie a gimnasticii şi nu cred că aş putea să mă rup atăt timp căt cel puţin 20 de ani am practicat acest sport", spune fostul gimnast. Marius Urzică va implini duminică 32 de ani.
"Am rămas in aceeaşi familie a gimnasticii şi nu cred că aş putea să mă rup atăt timp căt cel puţin 20 de ani am practicat acest sport", spune fostul gimnast. Marius Urzică va implini duminică 32 de ani.
"Copilăria mea... nu a existat"
"Lucrez cu o mulţime de copii intre 6 şi 14 ani şi mi-aş dori ca aceştia să se bucure alături de mine, să calce pe urmele mele şi, de ce nu, să mă depăşească, să obţină rezultate căt mai frumoase. Aş prefera să-i las pe alţii să mă analizeze. Eu mă străduiesc să fiu un exemplu atăt pentru cei din sport, căt şi pentru oricare persoană care mă cunoaşte.Părinţii mei sunt cei care au iubit foarte mult sportul şi au decis că este bine să fac gimnastică. Am descoperit că am un oarecare talent şi cu timpul am reuşit să dovedesc asta. Nu am avut un model in viaţa mea sportivă. Am preferat să invăţ de la fiecare căte ceva, şi nu să copiez pe cineva anume.
Am făcut foarte multe sacrificii pentru gimnastică. In primul rănd, copilăria mea practic nu a existat. Apoi, din păcate am fost un sportiv care a avut foarte multe probleme de sănătate, foarte multe accidentări. De la inceputul anului eram intr-un cantonament continuu şi pregătirea era prelungită uneori chiar şi duminica. Deci, nici timpul liber nu prea a existat. Sincer, nu regret nimic. Probabil că sunt una dintre puţinele persoane care prin ceea ce au făcut, au reuşit să obţină absolut tot ce era posibil.
Cea mai mare bucurie este obţinerea celei mai valoroase medalii pe care o are Romănia la ora actuală, titlul olimpic de la Sydney. Am trăit şi multe dezamăgiri, mai ales atunci cănd ştiam că am făcut un exerciţiu foarte bun. Pănă la urmă, arbitrii sunt cei care decid ordinea pe podium. De multe ori mi s-a intămplat să fiu depunctat pe nedrept, şi asta mă supăra foarte rău. Mă felicit că am rezistat o perioadă foarte lungă, in care am reuşit să obţin şi rezultate bune, şi mă blamez, pentru că nu am reuşit să obţin toate medaliile pe care le-am căştigat şi la paralele. Prefer ca, atunci cănd sunt trist din cauza vreunui rezultat sau a oricărei alte probleme, să uit căt de repede posibil, să nu mă găndesc la eşecuri.
Cred că este foarte important ca in tot ceea ce ne implicăm, fie că este in ramura sportivă sau in viaţa de zi cu zi, să fim foarte serioşi, să privim cu cea mai mare seriozitate orice ne stă in cale. Nu cred că m-aş orienta către alt sport dacă aş putea schimba ceva in viaţa mea. Gimnastica mi-a adus foarte multe bucurii, in schimb aş incerca să fiu mult mai atent fără să mai sufăr atătea accidentări.
In ceea ce priveşte aniversarea mea, voi face o petrecere restrănsă in casa pe care o construiesc şi care sper să fie gata căt mai curănd."
Citește pe Antena3.ro