x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Preocupari femenine - Tratamentul sifilisului

Preocupari femenine - Tratamentul sifilisului

14 Ian 2007   •   00:00

Sifilisul a pustiit timp de aproape 400 de ani Europa. Abia in anul 1910 introduce Paul Ehrlich sarurile de arsenic in tratamentul boalei.
In 1921 Levaditi dovedeste ca si sarurile de bismuth au o actiune binefacatoare contra sifilisului.

Reclama de altadata: Ilustratiunea Romana, 30 ianuarie 1935
Sifilisul a pustiit timp de aproape 400 de ani Europa. Abia in anul 1910 introduce Paul Ehrlich sarurile de arsenic in tratamentul boalei.
In 1921 Levaditi dovedeste ca si sarurile de bismuth au o actiune binefacatoare contra sifilisului. Mercurul era intrebuintat de mult in acelas scop, dar cu efecte reduse. Astazi gratie acestor medicamente sifilisul a scazut in toate tarile cu 30-50%. Cu toate suferintele pe cari le provoaca inca nu se mai vad azi forme asa de grele ca inaintea acestor progrese. Dar nu profita toti bolnavii de aceste binefaceri. Voiajorii, muncitorii, salariatii etc., cari nu dispun de timpul necesar tratamentului precum si persoanele silite din diferite motive la o discretie absoluta, nu puteau urma injectiile. Pentru a se departa acest neajuns, savantii francezi au preparat medicamentul ARONGYL, care luat pe cale bucala combate in mod eficace sifilisul. ARONGYLUL este o fericita combinatie a medicamentelor antisifilitice amintite mai sus: ARSENIC, BISMUTH si MERCUR. ARONGYLUL este de asemenea eficace ca PREVENTIV al infectiei sifilitice.

×
Subiecte în articol: calendarul vremurilor