x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Cum se schimbă vinovatul în cazul unui accident de circulaţie

Cum se schimbă vinovatul în cazul unui accident de circulaţie

22 Feb 2010   •   00:00
Vreau sa va semnalez o situatie prin care familia mea trece in aceste momente si pe care nu stiu exact cum sa o tratam.

Incep cu informatii 'generale': ambii mei parinti au fost profesori iar acum sunt pensionari, deci va imaginati ca veniturile lor sunt relativ mici. Mama a suferit in luna august a anului trecut un atac cerebral si acum este acasa, in ingrijirea tatalui meu. Mama nu poate merge nici acum, deci nu poate fi lasata nesupravegheata perioade lungi.

In dimineata zilei de 20 feb (sambata aceasta), tatal meu (Ispas Ion) a plecat la piata (piata Berceni) cu masina personala desi distanta intre casa lor si piata este foarte mica (ei locuiesc pe Str Pridvorului in sect 4), tocmai in ideea de a ajunge inapoi la mama cat mai repede. La intoarcerea de la piata, pe Calea Vacaresti, masina tatalui meu era stationara pe banda 2, regulamentar, incadrat sa vireze stanga pentru a intra pe Str Pridvorului. Din stanga lui a venit o alta masina, pe linia de tramvai (desi nu este permis), care a vrut sa se incadreze pe banda 2 pentru a merge regulamentar si a lovit masina tatalui meu. Soferul masinii care a provocat accidentul- dna Oana Rata (doctor anestezist la spitalul Bagdasar) - si-a cerut scuze tatalui meu deoarece ambele portiere de pe partea stanga a masinii tatalui meu au fost avariate; dansa a inceput sa planga, a mentionat faptul ca este obosita deoarece tocmai ce iesise din garda si nu a dormit toata noaptea, si ca vor merge impreuna la politie pentru ea este cea vinovata.

In momentul in care au ajuns la politie - sectia accidente usoare sect 4 - , dansa a dat declaratia de rigoare cu ce s-a intamplat (varianta corecta). La putin timp a ajuns insa sotul dansei care lucreaza la Academia de Politie (Horia Rata), care a avut o discutie 1:1 cu agentul constatator. Concluzia? Declaratia dansei s-a schimbat (a scris fizic o a doua declaratie!!!! prima nu stim unde este), vinovat este tatal meu pentru ca 'masina era stationara intr-o pozitie care favoriza accidentele', indiferent de faptul ca masina dnei doctor venea de pe linia de tramvai. In procesul verbal facut de agentul constatator Marian Birnescu nu este specificat faptul ca masina vinovatei venea de pe linia de tramvai (conform primei declaratii a dnei Rata), iar conform schitei facute de dansa, masina tatalui meu era pozitionata perpendicular pe
linia de tramvai. In plus, dl Rata a fost permanent in sala in care cei implicati au dat declaratiile, desi nu avea voie.

Problema noastra este ca tatal meu a semnat acel proces verbal fara sa il citeasca (desi el in declaratia lui care este la politie a spus care era adevarul), in dorinta de a ajunge la mama cat mai repede (mama era singura acasa) , dupa 4 ore!

Acum trebuie sa ne luptam sa ne facem dreptate si nu stim cum; tatal meu trebuie sa isi repare masina pe costurile lui (nu isi permite sa aiba casco), iar dna doctor isi repara masina pe RCA-ul tatalui meu. In plus, a primit si amenda si puncte penalizare.

Este o bataie de joc ce s-a intamplat. Este evident un caz de coruptie pe care nu il vom lasa asa. Vom face contestatie deciziei la MI! Este trist ca in aceasta tara trebuie sa te lupti sa demonstrezi ca esti nevinovat, si sincer, in acest caz, mi se rupe sufletul de ce au putut sa ii faca tatalui meu, un pensionar care nu stia cum sa ajunga mai repede acasa la sotia lui paralizata.
Magda Ispas

×
Subiecte în articol: lupta cu sistemul