x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Mă culc devreme ca să nu simt cum mă doare stomacul de foame

Mă culc devreme ca să nu simt cum mă doare stomacul de foame

07 Apr 2010   •   00:00
Mă culc devreme ca să nu simt cum mă doare stomacul de foame
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Sunt studentă în an terminal în cel mai vestic centru universitar al ţării. Am media generală peste 9,50, o siluetă de invidiat, dorm opt ore pe noapte, îi refuz pe tipii simpatici care mă cheamă în oraş, nu beau alcool şi nu trăiesc pe spinarea părinţilor.

Aplicând filtrul bursei şcolare întârziate cu două săptămâni, ziceam: Sunt studentă în an terminal în cel mai vestic centru universitar al ţării. Am media generală peste 9,50, nu am ce să mănânc, mă culc devreme ca să nu mai simt cum mă doare stomacul de foame, nu dau curs unei mult aşteptate invitaţii în oraş, pentru că nu sunt sigură că tipul o să plătească, n-am ieşit la o bere cu prietenii de nu mai ştiu când şi ai mei nu mă ajută financiar, pentru că nu au cum. Membră UE România! (Ştefania)

 

Cine stinge lumina la plecare?
Învăţământul în România nu merge, industria... nu merge, calculatoarele primite de la guvernoiu nu merg... Scuzaţi-mă, dar, la plecare, închideţi robinetele de gaze, apa şi lumina. La revedere, ne vedem peste vreo 50 de ani. (Zuzu)

 

Nu mai avem nimic
Să le fie ruşine celor care au adus această ţară în starea care este. Nu mai avem nimic în ţara asta, am ajuns să importăm până şi scobitori. Chiar nu se mai poate face nimic în această ţară? Cam da, pentru că unii se gândesc numai la sacul lor şi s-a ajuns la o prea mare diferenţă. Ar trebui să emigrăm toţi şi să rămână numai parlamentarii în România, că şi aşa dau legi bune numai pentru ei. Mare păcat! (Lupimau)

 

Sărăcie îngrozitoare
Cunosc un băieţel supradotat. Chiar o bijuterie de copil. Din păcate, familia sa se luptă cu o sărăcie îngrozitoare în acest moment, deoarece sunt şomeri. Au o casă bună, dar pur şi simplu nu mai reuşesc să facă rost de bani ca să trăiască. Este foarte trist. Uite, pe aceşti copii deştepţi nu îi dă nimeni la televizor. Ajungi să afli despre ei printr-un norocos click pe o pagină de net... În vreme ce toate patzachinele, cu pretenţii de doamne, care nu au nici un merit în afară de vidul creat (sic), apar toată ziua pe la televiziuni şi prin ziare.
Iar astfel de copii minunaţi nu ajungi să îi vezi pe nicăieri. Doamne, în ce ţară trăim! (Andrei)

 

De ce oare?
De ce oare nu se alocă fonduri europene pentru construirea de şcoli în satele noastre? De ce oare nu se modernizează drumurile în zonele rurale? Ce fel de gândire au politicienii pe care doar ce-i votarăm? Inventează subiecte de scandal doar pentru a abate atenţia de la cele absolut necesare pentru progresul pe care-l dorim şi care se lasă aşteptat de 20 de ani. (Cecilia)

 

Solidaritate?
Suntem slugile sistemului şi justiţiei, Forbes 300 o duce bine, iar noi, cei săraci, să fim solidari? Baţi câmpii, Boc! Mi se rupe de solidaritatea ta. Ne-ai înrăit şi destrămat ca naţie. O să vedeţi efectele în 10 ani şi ce mai rămâne din România. Ne-ai făcut slugile UE cu împrumuturi pentru incompetenţa voastră. Pentru că nu aveţi oameni capabili, să fim solidari? Visezi cu ochii deschişi. (Vasile)

Cu hăhăială nu se conduce ţara
La noi este criză de oameni capabili, de oameni competenţi, creatori, cu iniţiativă managerială, animaţi să facă bine, nu limitaţi în gândire şi îngâmfaţi, şi înfumuraţi etc., etc. Cu hăhăială nu se conduce ţara. (Rusu)

 

Realitatea cruntă
Cunosc foarte bine ce poate face un părinte pentru a rata viitorul copiilor lui. Din păcate, mulţi oameni de la ţară nu pot privi mai departe de capătul satului şi nu sunt pregătiţi psihic, ca să nu mai zic material pentru un copil supradotat. Dar Dumnezeu nu alege doar familiile bogate pentru a le da astfel de copii, aşa cum nu a ales o familie bogată, ci o iesle pentru Fiul Lui. Nemernicia guvernanţilor noştri împreună cu indolenţa şi nepăsarea fiecăruia dintre noi au produs degradarea materială şi morală în care ne afundăm în fiecare zi. Mă bucur nespus că cel puţin unii copii au o şansă de a depăşi mizeria şi nepăsarea şi vor avea într-o zi o şansă, dacă nu în România, cel puţin afară, unde se respectă munca, omul şi valoarea lui. Dintr-o familie ca şi cele din articolul "Aceşti copii minunaţi şi minţile lor sclipitoare" provin şi eu. Tatăl meu avea o mare ură împotriva cărţilor, citeam pe ascuns. Avea o vorbă pe care nu am uitat-o: "Lasă cărţile, că nu ajungi tu doctor, tot la coada vacii rămâi".

Sunt un ratat în domeniul care mi-a fericit copilăria şi în care aveam cele mai mari note din şcoală, dar cel puţin m-am realizat familial şi chiar material, prin muncă grea afară, la munca de jos. Ţara noastră, România, este o cauză pierdută. Îi sfătuiesc pe toţi cei care pot să-şi ajute copiii să meargă la şcoli sau să înveţe meserii şi apoi să-i încurajeze să plece, să se realizeze. Să nu le curme viitorul din cauza dorului.

Apropo, ştiaţi că numai noi, românii, avem vorba asta? Românii merită să le plece copiii pe-afară, fiindcă nu au avut grijă de ţara lor, au votat tot timpul incompetenţi şi infractori, nu ştiu să fie uniţi, să-şi apere drepturile şi nu le pasă de viitor, ci doar de prezent şi consumerism. Poate copiii lor vor avea mai multă decenţă şi spirit civic, dar numai într-o societate normală, care nu va fi în viitorii 50 de ani. (Ion)

 

Asta ne e naţia...Succesuri
Porcii, ca şi specie, sunt de ambele sexe. La volan sunt frustrarea, prostia, stresul, ura, lipsa de educaţie, în variante combinate cât mai divers... Faptul că eşti femeie e pur subiectiv. Am văzut destule paraşute cu Jeep, BMW, Audi care sfidează legile de circulaţie şi ale bunului-simţ. Asta ne e naţia... Succesuri! (Ares)

 

Educaţia nu e piesa de rezistenţă a maneliştilor
Nasul pe sus ţine şi de educaţia care nu este piesa de rezistenţă a celor mai mulţi dintre ascultătorii de manele din România. Şi ar trebui să intre în capul pitecantropilor de la taxi că merg pe banii noştri, şi nu pe ai lor. Când merg pe banii lor să facă ce vor ei. Mai avem de învăţat multe în România. Iar taximetriştii să înveţe şi ei drumul cel mai scurt. Stimă faţă de acei taximetrişti care sunt serioşi şi educaţi, din păcate, foarte puţini. (Socrates)

Ţara, un kitsch cu turnuleţe
Eu ştiu că pentru orice construcţie îţi trebuie proiect şi autorizaţie de la Primărie. Dacă nu se întrunesc aceste condiţii, Primăria este obligată, conform legii, să dispună demolarea construcţiilor ilegale. Dar ţiganii din Primărie iau şpagă de la ţiganii din palatele cu turnuleţe şi toată lumea e fericită, iar ţara devine un kitsch oribil în care ţi-e scârbă să mai trăieşti. (Colonu' infinitului)

 

Credinţă în... Logan
Am văzut un tip în trafic... Avea un Logan. Şi prinse de parbriz, de sus până jos, pe mijloc, avea un şir întreg de cruci, cea mai mare înspre şofer, cea mai mică înspre motor. Era un fel de scara măgarului. Bineînţeles, din maşină se auzeau manele, maşina fiind plină cu mucoşi. (Nikko)

 

Adevăraţii hoţi sunt încurajaţi
Eu muncesc cinstit, câştig bine, dar m-aş descurca mult mai bine dacă statul nu mi-ar înjumătăţi veniturile. La sfârşit de zi ajung acasă epuizat pe jumătate pentru stat, pe când hoţii adevăraţi sunt ignoraţi, ba chiar încurajaţi. Asta e România noastră. (JGD)

● Răspunderea pentru opiniile exprimate în această pagină aparţine exclusiv autorilor

×
Subiecte în articol: mişcarea de rezistenţă