x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Aş pleca precum Gauguin

19 Oct 2010   •   00:00
Ovidiu Mihăilescu
● Cantautor, cititor

N-aş pleca din România pentru că sunt dependent de Eminescu. Pentru că mă încăpăţânez să cred că măcar câţiva trebuie să rămână ca să crească PIB-ul de bun-simţ naţional. Pentru că iubesc ţara asta defectă ca pe o mamă drogată, pentru că m-am născut ca să schimb ceva aici şi pentru că nu vreau s-o abandonez... N-aş pleca pentru că mi-e dor de bojdeuca lui Creangă, pentru că trebuie cineva să dea sânge ca să nu devină o ţară de ţigani, hoţi şi şmenari, pentru că Dumnezeu le-a lăsat pe cele nebune ca să-şi râdă de cele înţelepte şi pentru că poet fiind nu ştiu să visez în altă limbă...

Aş pleca din România pentru că tupeul ţine loc de bună ziua, iar furtul şi minciuna au devenit decoraţii de onoare. Aş pleca pentru că nu mai ştim să facem diferenţa între educaţie şi mahala. Aş pleca pentru că tânjesc după o lume normală în care nu trebuie să ocoleşti zilnic 1.000 de gropi. Aş pleca să mai văd cum este să trăieşti simplu fără să întâlneşti zilnic absurdul şi umilinţa lipsei de lege şi morală.

Aş pleca măcar câţiva ani să mi se vindece rănile dezamăgirilor politice şi personale şi să mai uit armata de VIP-uri cocoşate care se lăfăie la tribună.

Aş pleca precum Gauguin, să caut un paradis pe care noi nu-l mai vedem nici în cele mai neruşinate vise...

×
Subiecte în articol: ne-am nĂscut În locul potrivit?