x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Nu ai nici o şansă să te realizezi în ţara asta!

Nu ai nici o şansă să te realizezi în ţara asta!

14 Apr 2010   •   00:00
Nu ai nici o şansă să te realizezi în ţara asta!
Sursa foto: Bogdan Iuraşcu/Jurnalul Naţional
miscarearezistenta.jpg"Sunt în ultimul an din stagiul de doctorat, sunt căsătorită, am doi copii. Stau în 20 mp împreună cu soţul şi cei doi copii, merg în timpul concediului de creştere a copilului să fac sinteze, analize şi să public articole. Nu cred că am vreo şansă să rămân în învăţământ. Sunt blocate posturile. Sunt menţinuţi în sistem cei care nu desfăşoară activitate, nu fac cercetare, duc învăţământul românesc în groapă, dar sunt generaţia '50, care are de toate.

Exact cum nu am vreo şansă să-mi iau o casă prin «Prima casă». Ideea e următoarea: ca tânără familie cu doi copii, dacă nu ai părinţi, dacă nu ai pile, dacă nu ai, în general, doar cu ceea ce te-a înzestrat Dumnezeu nu ai nici o şansă să te realizezi! Şi, credeţi-mă, încă mă lupt să epuizez toate alternativele pentru a nu pleca din ţară... deşi soţul mă tot ameninţă cu Franţa sau Canada, unde am fi plătiţi fabulos în comparaţie cu ce câştigăm aici. (Iulia)

 

Impotenţa instituţională
"Este aberant ce se întâmplă în ţara asta... la atâţia ani după ipotetica, iluzoria aderare la UE, încă nu am trecut de vechile obiceiuri şi metehne comuniste de a face totul pe ascuns, de a pune în faţa faptului împlinit autorităţile, de a ascunde sub preş diferitele ilegalităţi!
Ce păzeşte Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov, ce păzeşte Garda de Mediu, cum pot să fie aşa de complicitari cei din Ministerul Mediului sau din ANPM? Aşa s-a întâmplat şi în Făgetul Clujului, aşa s-a distrus şi o parte din Munţii Rodnei, aşa a fost mutilată şi unica şi interesanta Grădina Zmeilor din judeţul Sălaj! Aceeaşi impotenţă instituţională, aceeaşi complicitate tacită!" (Lajos)

 

Mii de hectare de pădure killerite
"Interesant este că nimeni nu se leagă de tăierile de lemne criminale de pretutindeni din '90 încoace, dar când se doreşte o implementare a unui proiect, imediat se trezesc aşa-zişii ecologişti. Eu vă invit în Neamţ, Covasna, Harghita şi în toată ţara, să vedeţi cum sunt killerite mii de hectare de pădure fără a se construi infrastructura în locul lor." (Bartolomeu)

 

Controlorii nu-i amendează pe ţigani
"De ce ţiganii nu sunt amendaţi niciodată (n.n. - în mijloacele de transport în comun). Ei stau în haită şi spun că nu au bani la ei, că-s săraci şi controlorul îi lasă în pace. Dar pe mine, dacă mă vede mai bine îmbrăcat, începe cu ameninţări, că mă duce până la capăt, că-mi ia buletinul, că cheamă poliţia." (Întrebare)

 

Bani la buget prin impozitarea ţigăniei
"Impozitarea ţiganilor şi a ţigăniei ar aduce bani buni la buget. Dar cine să o facă? Piaţa Coşbuc e în sectorul lui Vanghelie, deci e treaba lui. Oprescu e singur împotriva tuturor şi totuşi are destule realizări. Dar Fiscul ce face?" (Marcel)

 

Accize pe cazanul de ţuică
"La cabinetele medicilor se plăteşte, dar nici gând să dea vreunul factură. La restaurant nimeni nu-ţi dă bon fiscal, la magazinul de materiale de construcţii dacă nu ceri factură nu plăteşti TVA, profesorii meditează fără să dea nimic la stat. OK. Punem accize pe cazanul de ţuică al omului de la munte. Câtă nesimţire!" (Ion)

 

Suntem vinovaţi
Mafia Justiţiei este solidară cu mafia din poliţie şi cu mafia ţigănească. România are ca singură şansa să fie izolată de restul lumii. Nimeni nu gândeşte. Toţi suntem vinovaţi!" (Dreptate)

 

Criza de oameni competenţi
"La noi este criză de oameni capabili, de oameni competenţi, creatori, cu iniţiativă managerială, animaţi să facă bine, nu limitaţi în gândire, îngâmfaţi şi înfumuraţi. Cu hăhăiala nu se conduce ţara." (Rusu)

 

Baţi câmpii, Boc!
"Suntem slugile sistemului şi justiţiei, Forbes 300 o duce bine şi noi, cei săraci, să fim solidari? Baţi câmpii, Boc! Mi se rupe de solidaritatea ta. Ne-ai înrăit şi destrămat ca naţie. O să vedeţi efectele în 10 ani şi ce mai rămâne din România. Ne-ai făcut slugile UE cu împrumuturi pentru incompetenţa voastră şi pentru că nu ai oameni capabili. Şi să fim solidari? Visezi cu ochii deschişi." (Vasile)

 

Copiii cu lemne de foc în ghiozdane
"Iarna, în 40% din şcolile din mediul rural, copiii duc în ghiozdane lemne de foc pentru a nu îngheţa în clasă, în timp ce Românica cumpără avioane de miliarde de euro!?" (Elf)

 

Mi-e teamă să nu cedeze Oprescu
"Sigur că este criză de oameni capabili. Cei-lalţi, ăştia care-s cu duiumul, ăştia cu ceafa groasă, bine îmbrăcaţi, ăştia care au acaparat ţara asta şi vor să o distrugă prin firmele lor căpuşă nu mai pot dormi liniştiţi dacă nu transformă Bucureştiul într-un sat fără câini. Sorin Oprescu este singurul care a mişcat câte ceva până acum şi tare mi-e, mai ales când îl văd singur împotriva tuturor, ca nu cumva să cedeze." (Radu)

 

Nepotismul şi incompetenţa
"Sunt de 10 ani funcţionar public şi pot să vă spun că în funcţia publică nepotismul şi incompetenţa primează. Politica şi politicienii au omorât tot sistemul de valori care exista în mare parte din vremuri trecute şi urâte. 40% nu au ce căuta în funcţia publică." (Elena)

 

Noi toţi am greşit în '89
"Noi, toţi românii, am greşit în ‘89. Iliescu şi gaşca de comunişti venită la putere au dus ţara acolo unde este acum. Credeţi că o altă guvernare de orice coloratură politică venea la putere în decembrie 2009 mai putea face ceva? Nu. Sigur nu." (C.N.)

 

Cu răbdare şi seriozitate poţi reuşi
"Dacă studenţii vor bursă (deşi nu este obligatoriu să fii student, dacă vrei, faci sacrificii) pentru o pizza zilnic, faceţi socoteala cât costă! Lenea şi grandomania nu ne lasă să mai facem sandvişuri, aşa cum pe mame nu le lasă să mai spele scutece! Fiica mea avea ca asistentă un venit cu puţin mai mare ca bursa studenţilor. În plus, aceştia nu pot merge decât cu «maşina mică» la şcoală! Uitaţi-vă în jurul universităţilor şi vedeţi ce greu o duce majoritatea studenţilor! Răbdare şi studiu, seriozitate şi puteţi căpăta un post oriunde în lume pe bani buni, aşa cum şi fiica mea a reuşit!" (Viorica)

 

Ţara asta o să fie pustie
"Nu o să ajungem niciodată la statutul dorit de majoritatea dintre noi. Învăţământul e praf, sănătatea cam la fel, datori suntem, copiii noştri o să aibă de plătit ceea ce a cheltuit actualul guvern. Problema mare e că piaţa muncii o să fie sub aşteptări... poţi să ai studii, diplome, dacă nu ai pile, mai bine pleci. Dacă o să o ţinem tot aşa, ţara noastră o să fie pustie. O să beneficieze alţii de sclipirea copiilor noştri. Păcat!" (Meg)

● Răspunderea pentru opiniile exprimate în această pagină aparţine exclusiv autorilor

×
Subiecte în articol: mişcarea de rezistenţă