x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul "Patrulele de poliţie nu se deranjează să intervină"

"Patrulele de poliţie nu se deranjează să intervină"

13 Mar 2010   •   00:00

Restaurantul denumit "La nuci", aflat pe Aleea Cetăţuia nr. 12 (intersecţia străzilor Cetăţuia şi Cheile Orzei), în mijlocul unui întreg cartier de blocuri din Sectorul 6, Bucureşti, este o problemă care, în ciuda sesizărilor repetate către Primăria şi Poliţia Comunitară a Sectorului 6, Jandarmerie, conducerea MAI şi Prefectura Bucureşti, a rămas fără rezolvare.

"Acest local este o sursă continuă de tulburare a liniştii şi ordinii publice, în principal prin nivelul de volum la care este difuzată muzica acolo, care este mult peste limitele normale, de vreme ce poate fi auzită în locuinţele locatarilor blocurilor din jur, chiar şi în condiţiile în care geamurile apartamentelor acestora sunt închise.

În acest local se organizează uneori şi petreceri (nunţi, botezuri, etc.) care pot dura până dimineaţa, făcând imposibilă odihna cetăţenilor din zonă. Zgomotul începe de obicei o dată cu căderea serii şi se prelungeşte până târziu în noapte.

Pe timpul iernii problema aceasta apare cel mai adesea doar la sfârşit de săptămână, însă o dată cu venirea primăverii şi a deschiderii terasei şi până toamna târziu, zgomotul poate fi auzit în fiecare seară şi noapte din cursul săptămânii.

Patrulele de poliţie sau de jandarmi din zonă nu se deranjează niciodată să intervină din proprie iniţiativă (cum îi obligă legea), iar sesizările telefonice ale cetăţenilor din zonă atât către Poliţia Comunitară, cât şi cea de sector (Secţia 20 de Poliţie) rămân cel mai adesea fără rezultat concret: în ultimul timp poliţia nu mai pare dispusă să se implice în rezolvarea problemei, aşa încât nu mai trimite nici un echipaj la eveniment; dacă totuşi, din când în când, mai vine vreun echipaj, muzica este oprită sau dată ceva mai încet imediat după sosirea echipajului de poliţie pentru numai 15-20 de minute, după care revine din nou la nivel maxim.

Proprietarul localului a fost auzit afirmând că, în calitate de fost poliţist, se cunoaşte cu poliţiştii responsabili de zona respectivă şi că are relaţii personale foate bune cu însuşi primarul Sectorului 6, astfel încât să nu-i mai fie deranjate petrecerile. Asociaţiile de locatari din jurul acestui restaurant au semnalat problema încă de acum trei ani, prin petiţii scrise către secţiile de Poliţie şi Poliţia Comunitară a Sectorului 6, precum şi Inspectoratului de Jandarmerie, însă fără efect.

Chiar şi primarului Sectorului 6, d-lui Poteraş, i-au fost solicitate în scris explicaţii privitoare la condiţile în care un astfel de local a putut obţine aviz de funcţionare într-o zonă rezidenţială aglomerată şi la nici 50 de metri de trei unităţi de învăţământ" Şcoala Generală nr. 117 precum şi grădiniţele nr. 197şi 246, dar domnul primar nu a catadicsit să răspundă acestor solicitări.

Vă rugăm aşadar să ne sprijinţi în vederea determinări autorităţilor competente să se implice pentru rezolvarea definitivă a acestei situaţii, prin aplicarea legilor în vigoare privitoare la ordinea şi liniştea publică, precum şi la avizarea construirii şi activităţii resturantelor în zone rezidenţiale.

Vă mulţumim,
Membri ai asociaţiilor de locatari din:
Blocurile I11, 33 şi 34 - Aleea Arieşul Mare,
Blocurile M18, M19 şi M21 - Strada Cetăţuia,
Blocurile M23 şi M24 - Aleea Cetăţuia.

×
Subiecte în articol: lupta cu sistemul