C(RAMPE)
Cu durere-n suflet, am aflat de la radio c-am pierdut o emisiune televizata cu pretenara luâ Irinel (desigur, Irinel Popescu, marele chirurg, inca in viata).
Am stiut chiar si cum o cheama, la un moment dat, dar m-am luat cu memoratul altor nume si l-am uitat pe al ei. As putea sa aflu chestia asta in cel mult treizeci de secunde, cat as cauta-o pe net, dar de ce sa ma dau culta-n cap, cand nu sunt?
Mi-ar fi placut s-o vad, ca sa ma mai bucur si eu, inca o data, de frumusetea inocentei ei juvenile, pe care, recunosc, am pierdut-o. In ciuda rezistentei mele, o curiozitate de nestapanit a pus gheara pe mine, fortandu-ma s-o caut pe fata printr-un oarecare motor de cautare (fie numele lui, "Gugal"). Am aflat si cum o cheama, chiar in mai putin de treizeci de secunde. Monica Gabor este numele ei, te pup, fata, ce mai faci?
Tot de pe net, fie numele lui binecuvantat, am aflat ca Monica se lanseaza, maine-poimaine, in televiziune, fapt pe care, iata, sunt fericita sa-l comunic, in randurile acestei rubrici, si celor mai putin informati, care habar n-are. Sunt curioasa ce emisiune o sa aiba. O sa aiba o emisiune de analiza politico-financiara? Nu cred. Monica e prea frumoasa ca sa vorbeasca despre bani si strategii politice. O sa fie o emisiune de divertisment? Nu cred. Monica e prea complicata, din cate ne-a lasat sa observam din exceptionalul ei badi-lenguigi, ca sa se rezume doar la atat. Sunt convinsa ca Monica n-a cedat, inca, tentatiei derizoriului, asa cum au facut-o altii.
O sa fie o emisiune de cultura? Eu cred ca da. O sa fie, bineinteles, o emisiune de agricultura. Va participa la dezbateri de major interes national, in care va ridica problema biologiei si tehnologiei cartofului, se va apleca asupra unor cercetari privind comportarea porumbului in cultura mixta cu soia si nautul, in conditiile de la Iasi si va ridica, extrem de serios, problema influentei combaterii cu erbicide simple si asociate, la graul de toamna, in conditiile ecologice de la Garvan, jud. Tulcea.
Ii recomand Monicai (sau producatorului ei) ca, in sinopsisul emisiunii, sa treaca la capitolul "Subiecte", si ideea extrem de importanta a efectului fertilizarii organo-minerale asupra productiei si calitatii sfeclei de zahar, intr-o experienta de lunga durata, la Ezareni, Iasi (ii recomand, ca bibliografie, lucrarea prof. Mogarzan Aglaia, din biblioteca Facultatii de Agronomie din Iasi, sectiunea "Lucrari stiintifice", vol. 47). In aceasta emisiune, neaparat, sa fie si o rubrica de noutati (cum ar veni, "La zi, in agricultura"). Aici, sa atace subiecte fierbinti, cum ar fi: ce mai e nou in fitotehnia regiunilor temperate, precum si care sunt noile forme de combatere a encefalopatiei spongiforme transimisibile (aici, ii vand eu un pont: sa stii, Monicuta, ca animalele nu se mai hranesc cu fainuri proteice, mama).Citește pe Antena3.ro