x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Baba Novak - Superconcert Phoenix

Baba Novak - Superconcert Phoenix

de Cristina Ologeanu    |    Sebastian S. Eduard    |    24 Oct 2005   •   00:00
Baba Novak - Superconcert Phoenix

Sala Palatului a fost neincapatoare vineri seara, la concertul de lansare a ultimului album Phoenix - "Baba Novak". Practic, toate cele 4.000 de locuri s-au ocupat, iar in sala au intrat alte cateva sute de persoane care s-au multumit sa stea in picioare sau pe scari. Pentru ca fanii care stateau in picioare obturau vederea celor de pe scaune, o jumatate din sala a urmarit concertul in picioare, fapt care l-a facut pe Baniciu sa exclame: "N-am mai vazut sala asa de plina de prin ’74".

TRUPA. Phoenix, in formatie de sapte - Nicu Covaci (foto), Mircea Baniciu, Josef Kappl, Ovidiu Lipan, Mani Neumann, Cristi Gram si Ionut Contras - , a sustinut un concert in care s-au cantat atat piese de pe noul album, cat si hituri mai vechi.

Din pacate, Nicu Covaci nu a putut sa cante ca de obicei: o raguseala acuta l-a obligat pe liderul trupei sa "cedeze" unele cantece lui Mircea Baniciu sau sa renunte la ele. Cu toate acestea, concertul a fost un succes cap-coada. Desi nu trebuia sa dureze mai mult de doua ore, show-ul Phoenix a tinut doua ore si jumatate si a inregistrat, va vine sau nu sa credeti, patru bisuri.

Unele trupe sunt ca vinul. Cu cat sunt mai vechi, sunt mai bune. Daca altii se lauda cu Rolling Stones, noi avem Phoenix.

Daca ar fi fost nascuti in Marea Britanie, am fi vorbit acum de Sir Nicu Covaci, Sir Ovidiu Lipan, Sir Mircea Baniciu... (Sebastian S. Eduard, Cristina Ologeanu)

×
Subiecte în articol: arte