x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

de Jurnalul National    |    08 Feb 2008   •   00:00

8 februarie 2008



REPROGRAMARE. Concertul pe care T-Rex urma să îl susţină în România, la Bucureşti, la data de 15 februarie, va fi reprogramat, conform site-ului oficial al trupei. În decembrie 2007, t-rex.co.uk anunţa câteva date ale turneului "Marc Bolan Commemorative", ce marchează 30 de ani de la moartea solistului trupei T-Rex. Între acestea se număra şi un spectacol la Bucureşti la 16 februarie. Ulterior, data a fost modificată în 15 februarie, iar acum, site-ul T-Rex anunţă că spectacolul va fi reprogramat din nou, fără a anunţa însă pentru când. (R. Grinţescu)


SUNRISE LEGEND. Kevin Saunderson – inovator detroit techno, o legendă, un vizionar, o puternică influenţă pentru muzica electronică actuală – este invitatul special al clubului Session la data de 15 februarie. Pseudonime: Kreem, Reese, Reese & Santonio, Inter-City, ce a devenit mai târziu Inner City = Good Life, Big Fun s.a., Tronik House, The Reese Project, EssRay, Kaos, E-Dancer. Este un producător şi un remixer excelent. (R.G.)


THUNDERSTORM. Formaţia bucureşteană de heavy metal Thunderstorm (foto) va fi co-headliner al formaţiei Iron Maidnem pentru concertul ce va avea loc la Live Metal Club Bucureşti la 22 februarie. Thunderstorm are la activ cinci apariţii discografice şi este considerată una dintre cele mai valoroase trupe de gen din România. Metaliştii bucureşteni vor apărea pentru prima oară în acest an în faţa publicului din Capitală, ei nemaisusţinând un concert din luna septembrie, când au cântat la Arenele Romane în deschiderea formaţiilor Rage şi Lake of Tears. (R. Grinţescu)


KINGS ON ICE. Începând cu data de 5 februarie, biletele pentru spectacolul "Kings On Ice" din 24 aprilie sunt disponbile online şi în reţeaua Bilet.ro. După ce în 2007 show-ul pe gheaţă a înregistrat un succes enorm, Edvin Marton şi Evgeni Plushenko revin în Bucureşti pentru a oferi celor care îi iubesc noul Kings On Ice. Publicului român îi revine onoarea de a vedea în premieră mondială numărul pregătit de Plushenko pentru Olimpiadă. Edvin Marton, pe a cărui muzică vor patina Plushenko, Bonaly şi alţi 19 patinatori de renume, vor surprinde publicul prin interpretarea unei serii de melodii în premieră. (R.G.)


FIRMA. După succesul cu piesa "Baby is Crying", care a impresionat până şi pe mai-marii de la MTV Londra, trupa Firma (foto) a început deja să lucreze la un nou material discografic, pe care vor să-l lanseze pe piaţa europeană. Cu toate că încă nu au lansat un al doilea single de pe albumul "Exit" (cel de-al doilea album din cariera lor muzicală), băieţii din trupa Firma se gândesc serios să pătrundă pe piaţa internaţională cu un album integral în limba engleză. (R.G.)


WINTER SPORTS SINAIA. Între 22 şi 24 februarie, la Sinaia, la cota 2000, se va desfăşura prima ediţie a Festivalul Internaţional "Winter Air-Sports", un festival de sporturi extreme aeriene pe care organizatorii doresc să-l transforme într-o tradiţie a sporturilor extreme la Sinaia. Festivalul va include concursuri extreme şi demonstraţii şi mai extreme de zbor cu parapanta, snowkite şi speedfly la care vor participa sportivi valoroşi din România şi din Republica Cehă, printre ei aflându-se şi Marius Duţă. Pentru cei interesaţi sunt disponibile următoarele contacte: miclea@parapanta.com şi dorin@kiteboarding.ro. (R. Grinţescu)


HAVANA LOUNGE. The Havana Lounge va reveni în Bucureşti în această duminică, la Sala Palatului (ora 20:00), în cadrul unui nou eveniment din seria "World Music Masters". Proiectul "Live From Buena Vista – The Havana Lounge" reuneşte elitele muzicii tradiţionale cubaneze, membri ai celebrelor orchestre Afro-Cuban All Stars, Buena Vista Social Club, Sierra Maestra şi Tropicana. (R.G.)


BREAKDANCE. La 16 februarie, găştile de Bboy (dansatori de breakdance) din toată ţara vor sta faţă în faţă, într-o confruntare 5vs5, pentru a-şi disputa supremaţia în Breakdance. Romania Bboy Contest 5vs5, competiţie organizată de 3C Events şi www.romaniabboy.ro, va avea loc mâine, începând cu ora 15:00, la Casa de Cultură Preoteasa. Câştigătorii locului I îşi vor adjudeca, pe lângă titlul de "cea mai bună trupa de B-boying din România", şi premiul cel mare, în valoare de 500 de euro. (R.G.)

×
Subiecte în articol: culture club februarie