x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

de Jurnalul National    |    16 Mai 2008   •   00:00

FINAL. Festivalul Interna­ţional Shakespeare se va încheia la 18 mai pe scena Teatrului Naţio­nal din Bucureşti cu două repre­zentaţii ale spectacolului “Măsură pentru măsură”, montat de Silviu Purcărete (foto) la Teatrul Naţional din Craiova. Producţia a impresionat pe foarte mulţi critici străini la data de 4 mai, cînd au văzut la Craiova acest spectacol. Este o creaţie clară, pe înţelesul tuturor, cu o scenografie ce completează reuşit universul piesei lui Shakespeare. Interpreţii sînt pe locurile lor. Captează atenţia pu­blicului actorii Ilie Gheorghe, Va­lentin Mihali, Sorin Leoveanu, Adrian Andone, Valeriu Dogaru, Angel Rababoc, Valer Dellakeza, Tudorel Petrescu, Ana Ularu, Ce­rasela Iosifescu, dar şi Constantin Cicort, Nicolae Poghirc, Ion Colan sau Romaniţa Ionescu. Mulţi dintre ei au colaborat la mai multe spectacole cu Purcărete. (M.S.)

Licitaţie. În cea de-a patra zi a Licitaţiei de la Europa FM s-a scos la bătaie o combină audio cu 3 CD-uri şi boxe, model anii ’90, funcţională, iar Bogdan Miu şi Monica Anghel au ales în locul combinei o chitară nouă, ofe­rită de Mirel Bobora din Cisnădie, de pe lîngă Sibiu. “Chitara a fost cumpărată pentru fiul ascultătorului nostru, care n-a folosit-o niciodată şi care îşi doreşte mai degrabă combina noastră, ca să asculte muzică la ea”, explică Bogdan Miu. În rest, ascultătorii au oferit pisici vii, papagali vii, pisici de ceramică sau colecţia de 500 de surprize turbo. Licitaţia continuă. În fiecare dimineaţă în Deştep­tarea, cu Monica Anghel şi Bogdan Miu. (C.S.)

Aniversare. Ediţia românească a Top Gear, cea mai cunoscută revistă auto din lume, împlineşte 3 ani. Pentru a sărbători acest număr aniversar, publicaţia face cadou un DVD de colecţie, “Jocuri, Poturi & Automobile”, cu trei  dintre cele mai spectaculoase curse şi nebuneşti expe­rimente. Cum se poate transforma o maşină în navetă spaţială sau ce se întîmplă cînd un Bugatti Veyron provoacă un avion de vînătoare? Acestea sunt provocările pe care Top Gear le-a şi pus în practică. (C.S.)

×
Subiecte în articol: arte