Pictura sacră „Cina cea de taină” realizată de Leonardo de Vinci este, pe cât de cunoscută și de reprezentativă pentru lumea creștină, pe atât de mistică.
Lucrarea, ce măsoară 460 x 880 este o pictură murală realizată de către celebrul pictor renascentist pentru patronul său, ducele Ludovico Sforza din Milano și reprezintă scena biblică a ultimei cine a lui Isus Christos, așa cum este descrisă în Evanghelia după Ioan (13:21), redând reacțiile diferite ale apostolilor săi, după ce Isus anunțase că unul dintre discipolii săi îl va trăda.
Pictura se află laloc de cinste în fosta sală de mese a bisericii dominicane Santa Maria delle Grazie din Milano, iar schițele premergătoare lucrării s-au păstrat și se găsesc în Muzeul Albertina din Viena, la "Accademia" din Veneția și în "Royal Library" din castelul Windsor.
De câțiva ani, la o privire mai atentă asupra picturii, specialiștii au lansat teoria potrivit căreia tabloul conţine câteva secrete. Mai mult decât atât, există și o legendă cu privire la “Cina cea de taină” a lui da Vinci, care ascunde o morală.
Legenda picturii “Cina cele de taină” a lui da Vinci..............