x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Un nou DVD de colecţie

Un nou DVD de colecţie

de Sebastian S. Eduard    |    13 Sep 2007   •   00:00
Un nou DVD de colecţie

După succesele cu titlurile "Pianistul", "Dansănd cu lupii", "Chicago" sau "Mullholand Falls", iată că acum este răndul unui film istoric regizat de controversatul Oliver Stone: "Alexandru".

După succesele cu titlurile "Pianistul", "Dansănd cu lupii", "Chicago" sau "Mullholand Falls", iată că acum este răndul unui film istoric regizat de controversatul Oliver Stone: "Alexandru".

Filmul lui Oliver Stone se bazează pe povestea adevărată a unuia dintre cei mai influenţi şi mai strălucitori lideri din istoria omenirii, care cucerise pănă la vărsta de 25 de ani 90% din lumea cunoscută a epocii sale. Filmul urmăreşte evoluţia lui Alexandru către statutul de legendă vie, de la tănărul impulsionat de visuri de glorie, aventură şi mit, pănă la legăturile sale puternice cu cei mai apropiaţi credincioşi, culminănd cu misterioasa lui moarte in singurătate, atunci cănd deja era conducătorul unui imperiu uriaş. Alexandru este povestea incredibilă a unei vieţi care a unit lumea cunoscută a epocii respective şi a demonstrat cel puţin faptul că soarta le zămbeşte celor indrăzneţi.

Distribuţie. "Alexandru" este un film pentru care americanii au aşteptat cinci ani intoarcerea lui Oliver Stone. După 1999 cănd a făcut "Duminică, pierzi sau căştigi" şi pănă in 2004, anul lansării lui "Alexandru", Stone a preferat să nu mai facă nici un film pentru marele ecran. Din distribuţie fac parte nume mari precum Colin Farell, Angelina Jolie, Christopher Plummer, Anthony Hopkins, Val Kilmer.

Războinicul

A reprezentat multe, pentru mulţi oameni - un rege războinic neinfricat, plin de ambiţia, curajul şi aroganţa tinereţii, care şi-a condus trupele copleşite numeric impotriva imenselor armate persane; un fiu care a căutat cu disperare să se bucure de aprobarea severului său tată acoperit de cicatricele multor bătălii, dar in acelaşi timp sfăşiat şi chinuit de moştenirea lăsată de mama sa; un cuceritor neobosit, care nu a pierdut niciodată o bătălie şi care şi-a impins soldaţii pănă la limitele lumii cunoscute in epoca sa; un vizionar al cărui destin, cu visurile şi faptele sale de vitejie, a rămas pentru totdeauna in istorie, contribuind la modelarea lumii, aşa cum o cunoaştem astăzi. A fost toate acestea şi mult mai multe. El a fost Alexandru cel Mare.

×
Subiecte în articol: arte