Jurnalul și editura Librex publică patru dintre cele mai cunoscute cărți ale lui Florence Scovel Shinn. Seria a fost deschisă cu Jocul vieții și cum să-l joci, cea mai cunoscută carte despre succes din lume, un bestseller care a schimbat viețile a milioane de oameni. Ușa secretă spre succes, Puterea cuvântului rostit și Cuvântul tău este bagheta magică sunt celelalte cărți care continuă și detaliază învățăturile lui Florence Scovel Shinn pentru a ajuta oamenii să ducă o viață plină de prosperitate, fericire, sănătate și iubire.
În fiecare dintre noi există o ușă spre succes. Diferența dintre oamenii care reușesc și cei care nu o fac este cunoașterea modalității de a dobândi succesul. Puse în aplicare, principiile enunțate în această carte te vor ajuta să atingi și să menții succesul în viața ta.
Florence Scovel Shinn este unul dintre cei mai populari profesori de predare a modalităților de succes, iar în această carte, autoarea ne arată cum ne putem bucura de lungi perioade de sănătate, prosperitate și fericire, împărtășind povești adevărate din viața reală, alături de afirmații zilnice, pe care trebuie să le facem pentru a atrage toate lucrurile pe care ni le dorim.
Exemplele și afirmațiile ating o multitudine de domenii, de la dobândirea și păstrarea sănătății fizice, la atragerea banilor, a unei cariere de succes, a iubirii și a fericirii, de la situații de viață complexe până la lucruri simple care ne îmbunătățesc starea de spirit și viața de zi cu zi.
Iată un fragment din Ușa secretă spre succes:
„Am putea spune: ți se va face după așteptările tale. Deci, la ce te aștepți?
Îi auzim pe oameni spunând: „Ne așteptăm la ce e mai rău“ sau „Ce e mai rău încă nu a venit”. Invită în mod deliberat ca mai răul să vină.
Îi auzim pe alții spunând: „Mă aștept la o schimbare în bine”. Ei invită situații mai bune în viața lor.
Schimbă-ți așteptările și vei schimba astfel situațiile.
Cum îți poți schimba așteptările, când ți-ai format obiceiul de a te aștepta la pierdere, lipsuri sau eșec?
Comportă-te ca și cum te-ai aștepta la succes, fericire și abundență. Pregătește-te pentru binele tău.
Fă ceva care să arate că te aștepți să vină. Doar credința activă va impresiona subconștientul.
Marea ta șansă și marele succes vin de obicei atunci când te aștepți mai puțin. Trebuie să te relaxezi suficient de mult pentru ca marea lege a atracției să funcționeze. Nu cred că ai văzut vreodată un magnet îngrijorat și neliniștit. Stă drept și nu-i pasă de nimic pe lume, pentru că știe că acele nu se pot opri și se vor lipi oricum de el. Lucrurile pe care ni le dorim pe bună dreptate se împlinesc atunci când renunțăm la presiune.
Eu spun în cursul meu de corespondență: «Nu lăsați dorința inimii voastre să devină boala inimii». Când dorești ceva mult prea intens ești complet demagnetizat. Îți faci griji, te temi și agonizezi. Există o lege ocultă a indiferenței: „Niciunul dintre aceste lucruri nu mă mișcă”. Corăbiile voastre vin peste o mare a nepăsării.
Nu poți intra în Împărăția Abundenței, dacă îți plângi soarta.
Cunosc o femeie care era întotdeauna limitată în privința ideilor ei despre prosperitate. Se «descurca» întotdeauna cu hainele ei vechi, în loc să cumpere haine noi. Era foarte atentă cu banii pe care îi avea și întotdeauna își sfătuia soțul să nu cheltuiască mult. Spunea mereu: «Nu vreau niciun lucru pe care nu mi-l pot permite».
Nu-și putea permite prea multe, așa că nu avea multe lucruri. Brusc, lumea ei s-a prăbușit. Soțul a părăsit-o, se săturase de gândurile ei sâcâitoare și limitate. Era disperată, când într-o zi a dat peste o carte de metafizică. Explica puterea gândului și a cuvintelor.
Și-a dat seama că a invitat toate experiențele nefericite prin gândire greșită. A râs din toată inima de greșelile ei și a decis să învețe din ele. Era hotărâtă să dovedească legea abundenței.
A folosit banii pe care îi avea, fără teamă, pentru a-și arăta încrederea în resursele ei invizibile. S-a bazat pe Dumnezeu ca sursă a prosperității ei. Nu și-a mai exprimat lipsurile și limitarea. S-a simțit și părea prosperă.
Vechii ei prieteni abia au recunoscut-o. Ea făcuse un salt în calea abundenței. I-au venit mai mulți bani decât a avut vreodată. Uși nemaiauzite s-au deschis, canale uimitoare au fost eliberate. A avut mare succes într-un domeniu în care nu avea nicio pregătire.
S-a trezit pe pământ miraculos. Ce s-a întâmplat? A schimbat calitatea cuvintelor și a gândurilor”.
Autoarea, rudă cu George Washington
Florence Scovel Shinn (1871-1940) a fost o americancă de „sânge albastru”, rudă cu George Washington, iar stră-străbunicul ei dinspre mamă, Francis Hopkinson, a fost membru al Congresului Continental și semnatar al Declarației de Independență. Tatăl ei a practicat dreptul la Camden. În prima parte a carierei ei a ilustrat literatură pentru copii, în cărți și reviste, apoi a jucat rolul principale în câteva piese de teatru la New York. În ce-a de-a doua parte a carierei sale, Florence Scovel Shinn a susținut conferințe de metafizică și a scris cărți inspiraționale. Ea explică în cărțile ei cum omul, prin puterea gândului și a cuvântului rostit, prin stările de spirit pe care le trăiește își poate construi propriul destin. Subliniază că valorile la care un om se raportează se obiectivează în existența acestuia, că gândurile capătă realitate și că un control al destinului poate începe cu un control al cuvintelor pe care le rostim, iar că lucrurile la care ne gândim cel mai des sunt, de fapt, credințele noastre, care, mai devreme sau mai târziu se vor împlini. „Nimic nu e prea bun ca să nu fie adevărat. Nimic nu e prea minunat ca să nu se întâmple. Nimic nu e prea bun ca să nu dureze”.