Editura Leda publică un roman de excepţie. Aparţinând aceleiaşi generaţii ca şi Isaac Asimov (cu care, de altfel, împarte acelaşi an de naştere, 1920), Ray Bradbury, căci despre el este vorba, ne propune o lucrare apărută acum aproape 60 de ani şi devenită un reper clasic în gen.
"Cronicile marţiene" (1950) este declaraţia de dragoste a lui Ray Bradbury pentru o lume pe care nu o poate atinge, dar după care poate tânji de departe. El creează o imagine tulburătoare a unei planete Marte distruse de coloniştii umani şi - mult mai înspăimântător - a unei civilizaţii marţiene îngenuncheate de microbii aduşi de om (într-un revers clar al "Războiului Lumilor" de H.G. Wells).
O poveste - plină de imaginaţie, dar profundă şi sinceră - despre clădirea unei lumi noi.
BIO
Ray Bradbury este unul dintre cei mai respectaţi şi mai populari scriitori americani de science-fiction ai secolului al XX-lea, autor a nenumărate povestiri, romane, piese de teatru, scenarii de film şi poezii, dar cunoscut îndeosebi datorită "Cronicilor marţiene" (1950) şi distopiei "Fahrenheit 451" (1953), ambele adaptate pentru radio, teatru şi film.
Pentru activitatea sa prodigioasă, Bradbury a fost distins cu numeroase premii prestigioase, iar în 2007 a primit o menţiune specială din partea juriului Premiului Pulitzer "pentru cariera sa deosebită, prolifică şi cu o influenţă covârşitoare ca autor inegalabil de science-fiction şi fantasy".
Citește pe Antena3.ro