x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Din nou despre masonerie

Din nou despre masonerie

de Sebastian S. Eduard    |    28 Feb 2013   •   10:11
Din nou despre masonerie

Noua lucrare a lui Irene Mainguy, "Simbolurile gradelor capitulare în Francmasonerie" (Editura Rao), este o continuare a cărţii sale precedente, "Simbolurile Gradelor de Perfecţie şi ale Ordinelor de Înţelepciune". Lucrarea conţine un studiu aprofundat al gradelor analizate în Capitul de la al 15-lea la al 18-lea grad în Ritul Scoţian Antic Acceptat, iar a doua parte a lucrării este consacrată studierii celui de-al 3-lea şi a celui de-al 4-lea Ordin de Înĺelepciune în Ritul Francez al căror conţinut iniţiatic este similar. Lucrarea de faţă înlesneşte o mai bună înţelegere a modului în care cunoaşterea masonică se constituie prin înaintarea din grad în grad, ceea ce aruncă o lumină nouă asupra semnificaţiei parcursului iniţiatic. Cititorul are de-a face cu o importantă multitudine de idei noi înfăţişate limpede, în acord cu sursele pe care le readuc la lumină. Pe parcursul acestei cărţi, se fac remarcate diversitatea şi bogăţia ilustraţiilor originale şi adeseori inedite pe care aceasta le conţine, ilustraţii al căror număr simbolic, aşa cum se va observa, susţine urzeala şi dă suflu prezentului studiu.

Semnale editoriale
Limbajul secret al copiilor

Cum îţi poţi ajuta copilul să fie mai sigur pe el, să-şi depăşească temerile şi coşmarurile, să-şi facă mai repede prieteni şi să înţeleagă diferenţa dintre bine şi rău? Accentuând asupra nevoii esenţiale a copiilor de a fi ascultaţi, înţeleşi şi acceptaţi, psihologul Lawrence E. Shapiro le oferă părinţilor şi educatorilor cheia limbajului “secret" al copiilor. Folosindu-şi experienţa de zeci de ani în terapia copiilor, pediatrul american prezintă o mulţime de tehnici şi exerciţii ludice de comunicare nonverbală, bazate pe gesturile şi expresia facială a copilului, pe inflexiunile vocii, pe postură, dar şi pe jocurile, poveştile şi visele sale preferate.

Reţete de jocuri
Mulţi dintre noi considerăm că parentajul  ţine numai de temele pentru acasă, de chestiunile organizatorice şi de antrenamentele de fotbal şi nu găsim prea multă bucurie în legăturile noastre de familie. În această carte, Lawrence Cohen îi încurajează pe părinţi să lase “seriozitatea" deoparte, pentru a-şi regăsi copilul, şi apoi demonstrează concret cum se poate face acest lucru. Potrivit autorului, copiii de toate vârstele au permanent nevoie de legături apropiate, de sentimentul siguranţei şi de ataşament, iar interacţiunea prin joc cu părinţii lor este o cale importată de a dezvolta legături de acest fel.

×