x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Eragon, noi aventuri

Eragon, noi aventuri

31 Mai 2012   •   21:00
Eragon, noi aventuri

Seria "Eragon" (Editura Rao) continua cu cel de-al patrulea volum – "Mostenirea". De data aceasta, Eragon si Saphira au ajuns mai departe decat ar fi indraznit cineva sa spere. Daca vor reusi ei sa-l rastoarne pe maleficul rege si sa reinstaureze dreptatea in Alagaësia, urmeaza sa aflam in aceasta ultima parte din serie!
Putina istorie. In anul 2003, cand Paolini a lansat Eragon, lumea a vazut in tanarul autor american – care, pe atunci, avea 20 de ani – o adevarata concurenta pentru Harry Potter.
Timp de 121 saptamani, volumul intai s-a aflat in clasamentul New York Times al celor mai vandute carti. Aventurile baiatului si dragonului sau au intrat si in atentia Hollywoodului, care a ecranizat cartea in 2006. Dupa Eragon a urmat Eragon II denumita de ziarul The observer ca fiind "cea mai asteptata carte fantasy". Cel de-al treilea volum, Brisingr, l-a prins pe Eragon intr-o serie de misiuni periculoase.
Ultimul volum al seriei, Mostenirea, anunta momentul in care Eragon va trebui sa infrunte pe adevaratul si singurul sau dusman, regele Galbatorix, stapanul imperiului...

Cifre
Eragon a fost un succes instantaneu, atingand recorduri mondiale, vanzandu-se in mai mult de 6 miliaone de copii, si asta numai in America de Nord. Al doilea volum a fost vandut in 3 milioane de copii si al treilea volum din serie, Brisingr, s-a bucurat de 550.000 de exemplare vandute intr-o singura zi. Mai mult de 25 de milioane de exemplare s-au vandut in intreaga lume si cartea Mostenirea, lansat in 2011, a avut un prim tiraj de 2,5 milioane de copii!


Semnale editoriale
Tragand de timp ● Meteor Press. In cei 30 de ani de cariera in FBI, Gary Noesner a fost nu numai agent special, ci si negociator-sef, primul om care a condus activitatea unitatii pentru negocieri in situatii de criza. Teroristi, traficanti de droguri, indivizi furiosi, cazuri de luari de ostatici – toate au solicitat interventia profesionista a unor echipe de negociatori specializati pentru evitarea confruntarii armate si pierderea inutila a unor vieti.

Marile mistere ale istoriei ● Paralela 45. Istoria este plina de mistere, de necunoscute, de enigme. Secretele sunt facute pentru a nu fi niciodata dezvaluite. Totusi, istoria este constituita tocmai din ceea ce ramane secret. Volumul de fata va dezvaluie, gratie ultimelor descoperiri, existenta unor personaje a caror putere tainica a fost echivalenta cu cea a unui rege sau a unui presedinte.
Marile mistere ale istoriei dovedesc ca exista foarte des un alt adevar decat cel cunoscut indeobste...

Ultimul avertisment ● Trei. A venit timpul sa ne gandim la pericolul disparitiei. De ce amenintari precum recesiunea mondiala, terorismul sau incalzirea globala par, dintr-odata, de neoprit? Chiar ne confruntam cu probleme insolubile? Teza cartii este aceea ca viteza cu care evolueaza tehnologia depaseste capacitatea de adaptare a creierului uman la lumea creata de aceasta tehnologie.

×