x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Ghiduri de călătorie

Ghiduri de călătorie

18 Mai 2007   •   00:00

Nu mai puţin de zece destinaţii vă propune colecţia "Hartă şi ghiduri de buzunar" a Editurii Rao. Paris, Veneţia, Amsterdam, Roma, Londra, Florenţa, Barcelona, Praga, New York, Madrid - iată zece destinaţii incitante.

Nu mai puţin de zece destinaţii vă propune colecţia "Hartă şi ghiduri de buzunar" a Editurii Rao. Paris, Veneţia, Amsterdam, Roma, Londra, Florenţa, Barcelona, Praga, New York, Madrid - iată zece destinaţii incitante.

PE FUGĂ. Realizate sub celebra marcă DK, volumele, care au in jur de 100 de pagini, reprezintă ghiduri excelente pentru turistul grăbit sau care nu are prea mult timp la dispoziţie. Informaţii esenţiale despre monumentele de vizitat (grupate pe trasee), indicaţii utile despre hoteluri, restaurante şi locuri de agrement. Fiecare ghid este completat de o hartă pliantă care prezintă oraşul, rutele de transport şi individualizează punctele de interes turistic. Interesantă este şi secţiunea "Ghid de supravieţuire" a cărţilor, unde in căteva pagini condensate găseşti informaţii succinte despre monede, bănci, cărţi de credit, schimbul valutar, numerele de telefon esenţiale (poliţie, salvare etc).

Tot aici putem afla căt de sigur este oraşul in care vreţi să călătoriţi. Vei afla cu surprindere că New York este unul dintre cele mai sigure oraşe cu peste un milion de locuitori din Statele Unite, in timp ce in Florenţa ai putea avea probleme cu hoţii de buzunare, la Roma ai putea să ai parte de ceva birocraţie (depinde de unde vii, deh), in timp ce la Madrid trebuie să fii foarte-foarte atent pe unde traversezi pentru că unii conducători auto nu respectă semnalul roşu. Ole! Şi, in fine, la Amsterdam trebuie să faci un prim drum spre farmacie pentru a-ţi lua o soluţie impotriva ţănţarilor...
Condiţiile grafice ale micilor volume sunt excelente, iar mărimea ghidurilor permite purtarea lor in buzunar.

SEMNALE EDITORIALE

Cu ochii deschişi

EDITURA CURTEA VECHE. Gănduri despre propria ţară de origine, Belgia, şi cea adoptivă, Franţa, despre război, viaţă, moarte, frică, sex, homosexualitate, politică, feminism intr-o carte cum sunt foarte puţine astăzi, din care citind-o ai sentimentul că inveţi ceva la fiecare frază, fără să-ţi lase o clipă senzaţia neplăcută că vrea să te inveţe ceva. Şi mai ales că te-ar privi absentă de la inălţimea inţelepciunii şi gloriei incontestabile. "Inţelepciunea intreagă stă in răbdare: să ştii să suporţi lumea fără să uiţi perfecţiunea vastă in care ea se inscrie", spune autoarea Marguerite Yourcenar. Şi nu este decăt una din miile de fraze cioplite in piatră ale acestei cărţi.

Speranţa nu e o strategie

EDITURA AMALTEA. Rick Page, fondatorul companiei The Complex Sale, cea care furnizează servicii de consultanţă şi instruire in domeniul vănzărilor in intreaga lume, aduce in prim-plan ideea potrivit căreia nu ofertele vănd, ci oamenii. Oamenii de vănzări de astăzi trebuie să inţeleagă mai bine decăt oricănd afacerea clientului lor. Acest lucru este important, pentru că se poate intămpla să rataţi un contract bun din cauza unui mesager slab. Combinănd o abordare coerentă, cartea prezintă un proces testat, alcătuit din şase etape-cheie, pentru căştigarea oportunităţilor de vănzare.

Ingeri şi demoni: surse secrete

EDITURA PARALELA 45. O veche confrerie secretă: Illuminati. Desemnănd această societate misterioasă ca piatra unghiulară a romanului său şi atestănd că este foarte veche, Dan Brown, ca un adevărat apostol al literaturii "conspiraţioniste", nu a comis oare o nouă stăngăcie criticabilă? "Ingeri şi demoni - sursele secrete" este singura carte care indrăzneşte să dezvăluie tot ce se ascunde in spatele acestor Illuminaţi şi al Noii Ordini Mondiale: reţele neonaziste şi ocultiste, foarte structurate, străduindu-se să ne facă să credem că lumea este guvernată de această societate misterioasă cu ramificaţii multiple.

Arthur şi George

EDITURA NEMIRA. Julian Barnes demonstrează pănă la ce punct poate merge ficţiunea şi pănă unde putem crede in ea: pănă acolo unde putem face diferenţa intre a crede, a găndi şi a şti. O pereche de biografii faţă in faţă: un tănăr plin de visuri, Arthur Conan Doyle, atlet şi erudit in devenire, şi un adolescent lipsit de orice imaginaţie, miop şi singuratic, George Edalji. Barnes reinvie istoria lor uitată intr-un mod sofisticat de ironic, perfect conştient de limitele ficţiunii.

×
Subiecte în articol: carte