x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte 'Harry Potter and the Cursed Child', a opta poveste a seriei şi prima transpusă pe scena teatrului

'Harry Potter and the Cursed Child', a opta poveste a seriei şi prima transpusă pe scena teatrului

23 Oct 2015   •   20:19
'Harry Potter and the Cursed Child', a opta poveste a seriei şi prima transpusă pe scena teatrului

'Harry Potter and the Cursed Child' ('Harry Potter şi Copilul Blestemat') este cea de-a opta poveste din seria Harry Potter, însă prima care va fi transpusă într-o piesă de teatru în două acte, a anunţat vineri J. K. Rowling pe site-ul oficial dedicat personajului, Pottermore, menţionând că fanii îşi pot rezerva începând de astăzi bilete pentru spectacolul de teatru de anul viitor, scrie UPI.com.

Joi a fost dezvăluit primul poster oficial al piesei de teatru, scrisă de britanicul Jack Throne, care a fost ajutat de scriitoarea seriei J.K. Rowling şi de John Tiffany. Tiffany, câştigător al unui premiu Tony, se ocupă de regia spectacolului de teatru, al cărui prim act se va juca în iulie 2016 la Palace Theatre din Londra. Peste 30 de actori vor face parte din distribuţia spectacolului.

'A fost mereu foarte dificil să fii Harry Potter şi nu este mai puţin uşor acum că el este un angajat suprasolicitat al Ministerului Magiei, soţ şi tatăl a trei copii care merg la şcoală', se menţionează într-o scurtă prezentare pe site-ul Pottermore. 'Harry se luptă cu trecutul său care nu-i dă pace deloc, iar cel mai mic fiu al său, Albus, se confruntă cu povara unei moşteniri de familie pe care nu şi-a dorit-o vreodată. În timp ce prezentul şi trecutul se contopesc ameninţător, atât tatăl cât şi fiul află adevărul incomod: câteodată, pericolul vine din locuri nebănuite', se mai spune în sinopsis.

Acţiunea acestei poveşti se desfăşoară în continuarea celei de-a şaptea cărţi 'Harry Potter and the Deathly Hallows'.

În posterul piesei de teatru se poate observa un băieţel care stă ascuns într-un cuib ce are două aripi negre. Este vorba despre Albus.

'Această poveste a devenit posibilă doar pentru că un grup dedicat de oameni au venit cu ideea extraordinară despre cum ar fi să prezentăm Harry Potter pe scena de teatru', a spus J.K. Rowling. 'Sunt sigură că atunci când publicul va vedea piesa Harry Potter and the Cursed Child va înţelege de ce am ales să spunem povestea în acest mod', a adăugat scriitoarea.

La începutul acestei luni, J.K. Rowling a anunţat că toate cărţile seriei Harry Potter vor fi cuprinse într-o colecţie digitală care va putea fi achiziţionată de pe platforma Apple iBooks.

×
Subiecte în articol: harry potter and the cursed child