x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Make food... and love

Make food... and love

08 Oct 2010   •   00:00
Make food... and love
5957-133333-untitled2.jpgDupă mai multe volume dedicate artei culi­nare, Mircea Georgescu ne propune acum o carte cu totul şi cu totul specială. "365 de reţete afrodi­zia­ce" ne face o propunere cinstită. Aşadar, doamnelor şi domnilor: "make food and love".

Viaţa fără dragoste este ca o mâncare "fără sare şi piper". Însă ingredientele unui preparat culinar îi pot conferi nu numai savoare, ci şi vir­tuţi afrodiziace, aşa cum o ştiu toţi cei care au descoperit deja o serie de alimente cu darul de a stimula do­rinţa sexuală. Autorul vă oferă o selecţie de 365 de re­ţete, su­gerându-vă că nici o zi din viaţă să nu treacă fără iubire, iar cum vorbele dulci au mai mult efect când sunt însoţite de gesturi pe măsură, pre­gă­tirea unei mese afro­­diziace este o do­vadă certă a unor sentimente fierbinţi.

Veţi găsi printre reţetele propuse unele pe care le poate încerca fără emoţii orice începător în ale bucătăriei, alături de altele care solicită un nivel avansat de experienţă culinară.

Oferta este bogată, pentru toate gusturile, iar ingredientele sunt, în cea mai mare parte, uşor accesibile. Pregătiţi meniul preferat, urmărind indicaţiile autorului, apoi alegeţi ambianta potri­vită momentului şi serviţi-i iubitului sau iubitei "dragostea-n bucate".


SEMNALE EDITORIALE
Traducerile din poveste ● Vellant.
O carte despre cărţi şi de­s­pre oamenii din spatele lor, "Traducerile din po­ves­te" demonstrează cât de fină este gra­niţa dintre tradu­că­tor şi scriitor. Volumul tradu­că­toa­rei Luminiţa Voina-Răuţ, eseistic şi confesiv totodată, este greu de catalogat. Un amestec făcut din alte literaturi şi din viaţă personală, cartea dezvăluie poveştile din jurul textelor pe care autoarea le-a citit, tradus şi iubit. Cei care iubesc cărţile vor găsi aici atâta dragoste pentru literatură cât încape într-o viaţă.

Realitatea transdisciplinară ● Curtea Veche. Poate creştinismul să-şi revendice le­gitim o contri­buţie "genetică" la naş­terea ştiinţei mo­derne? Există, în general, o compatibilitate structurală între religie şi ştiin­ţă, în măsură să schimbe fundamental percepţia omului de astăzi asupra acestei puneri în relaţie? Este posibi­lă o convergenţă a perspectivelor teo­lo­giei creştine Răsăritene, ştiinţei mo­derne a naturii şi filosofiei asupra realităţii? Iată tot atâtea întrebări pe care volumul de faţă nu ezită să le for­muleze şi să încerce a le răspunde într-un chip nu de puţine ori novator, păstrându-se în acelaşi timp sub exigenţele cele mai stricte ale specia­li­tă­ţii.

Bine că eşti tu deştept ● Nemira. În fiecare an, profesorii de la Oxford şi Cambridge pun între­bări aparent bizare  candidaţilor la ad­mitere, în încerca­rea de a separa plea­va de grâu şi pe cei deştepţi de am­bele. Explorând cu abilitate căile sinuoase pe care le parcurge mintea când este solicitată, "Bine că eşti tu deş­tept!" oferă răspunsuri surprinză­toa­re la 60 de întrebări atât de crude prin simplitatea lor. Volumul e un ade­vărat tur de forţă, de la filozofie la fizică, de la literatură la matema­tici. Este o splendidă piruetă pe culmile gândirii abstracte, o harta intelectuală pentru minţi antrenate.

×
Subiecte în articol: carte