Viaţa fără dragoste este ca o mâncare "fără sare şi piper". Însă ingredientele unui preparat culinar îi pot conferi nu numai savoare, ci şi virtuţi afrodiziace, aşa cum o ştiu toţi cei care au descoperit deja o serie de alimente cu darul de a stimula dorinţa sexuală. Autorul vă oferă o selecţie de 365 de reţete, sugerându-vă că nici o zi din viaţă să nu treacă fără iubire, iar cum vorbele dulci au mai mult efect când sunt însoţite de gesturi pe măsură, pregătirea unei mese afrodiziace este o dovadă certă a unor sentimente fierbinţi.
Veţi găsi printre reţetele propuse unele pe care le poate încerca fără emoţii orice începător în ale bucătăriei, alături de altele care solicită un nivel avansat de experienţă culinară.
Oferta este bogată, pentru toate gusturile, iar ingredientele sunt, în cea mai mare parte, uşor accesibile. Pregătiţi meniul preferat, urmărind indicaţiile autorului, apoi alegeţi ambianta potrivită momentului şi serviţi-i iubitului sau iubitei "dragostea-n bucate".
SEMNALE EDITORIALE
Traducerile din poveste ● Vellant. O carte despre cărţi şi despre oamenii din spatele lor, "Traducerile din poveste" demonstrează cât de fină este graniţa dintre traducător şi scriitor. Volumul traducătoarei Luminiţa Voina-Răuţ, eseistic şi confesiv totodată, este greu de catalogat. Un amestec făcut din alte literaturi şi din viaţă personală, cartea dezvăluie poveştile din jurul textelor pe care autoarea le-a citit, tradus şi iubit. Cei care iubesc cărţile vor găsi aici atâta dragoste pentru literatură cât încape într-o viaţă.
Realitatea transdisciplinară ● Curtea Veche. Poate creştinismul să-şi revendice legitim o contribuţie "genetică" la naşterea ştiinţei moderne? Există, în general, o compatibilitate structurală între religie şi ştiinţă, în măsură să schimbe fundamental percepţia omului de astăzi asupra acestei puneri în relaţie? Este posibilă o convergenţă a perspectivelor teologiei creştine Răsăritene, ştiinţei moderne a naturii şi filosofiei asupra realităţii? Iată tot atâtea întrebări pe care volumul de faţă nu ezită să le formuleze şi să încerce a le răspunde într-un chip nu de puţine ori novator, păstrându-se în acelaşi timp sub exigenţele cele mai stricte ale specialităţii.
Bine că eşti tu deştept ● Nemira. În fiecare an, profesorii de la Oxford şi Cambridge pun întrebări aparent bizare candidaţilor la admitere, în încercarea de a separa pleava de grâu şi pe cei deştepţi de ambele. Explorând cu abilitate căile sinuoase pe care le parcurge mintea când este solicitată, "Bine că eşti tu deştept!" oferă răspunsuri surprinzătoare la 60 de întrebări atât de crude prin simplitatea lor. Volumul e un adevărat tur de forţă, de la filozofie la fizică, de la literatură la matematici. Este o splendidă piruetă pe culmile gândirii abstracte, o harta intelectuală pentru minţi antrenate.
Citește pe Antena3.ro