x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Memoriile unei fiice de gangster

Memoriile unei fiice de gangster

de Sebastian S. Eduard    |    17 Iul 2009   •   00:00
Memoriile unei fiice de gangster

O carte cutremurătoare, care a provocat reacţii puternice la data apariţiei, este tradusă şi pentru piaţa românească. Este vorba de "Yacuza Moon - memoriile unei fiice de gangster", apărută la Editura Pandora M.

Shoko Tendo - fiica unui şef yacuza - a crescut în Japonia anilor '70-'80, ducând o viaţă incendiară care o plasa cel mai adesea dincolo de limita legii. Ca urmare a unui joc greşit, tatăl lui Shoko dă faliment şi ajunge să fie înglodat în datorii. Fiica lui alunecă pe calea delicvenţei juvenile, consumă peroxid şi are un comportament agresiv.

Face închisoare. După ce este eliberată, începe să-şi administreze cel mai tare drog din Japonia, shabu, o combinaţie injectabilă între heroină şi mai multe amfetamine, cu efecte de exacerbare a sexualităţii. La un moment dat se căsătoreşte, numai pentru a divorţa la scurt timp pentru a se dedica meseriei de damă de companie, un job destul de onorabil în Japonia şi care aduce mulţi bani.

"Yacuza Moon - memoriile unei fiice de gangster" este o carte dură care numai în Japonia a beneficiat de 11 tiraje. Treptat, volumul a fost tradus în mai multe limbi de circulaţie internaţională şi de fiecare dată controversele legate de acest subiect au adus vânzări semnificative.

 

Semnale editoriale
ŢARA MINUNILOR
Allfa. Un roman devastator de amuzant şi de trist, în acelaşi timp, o poveste punk, fără filosofii abisale. Eroii din "Ţara minunilor" îşi doresc evadarea din anonimat, încearcând să scape de plictisul orăşelului unde nu se întâmplă nimic, de mediocritate, de ratare chiar, prin orice mijloace. Scriitorul - un fost punkist - redă, prin ochii de copil ai lui Attila, realitatea anului 1977 dintr-un orăşel italian de provincie, într-o ficţiune foarte bine construită şi depusă între coperţile unei realităţi urâte, triste, comerciale şi totuşi foarte pudice.

PROGRAMATORUL DIVIN
Leda. Iubitorii de SF au motive să fie fericiţi pentru că e greu să găseşti un autor cu mai multă imaginaţie decât Robert J. Sawyer. Spre marea surprindere a curatorului Tom Jericho, când extratereştrii aterizează în incinta Muzeului Regal Ontario din Toronto, aceştia vor să vadă un paleontolog. Mai mult decât atât, aceştia sunt adepţi ai creaţionismului... Se pare că extincţia în masă de pe alte planete coincide cu cele care s-au petrecut odinioară pe Terra, şi aceasta ar fi mult aşteptata dovadă a existenţei lui Dumnezeu.

MISTERIOSO
Tritonic. Societatea suedeză e zguduită de trei crime comise în lumea afacerilor, toate realizate exact după acelaşi tipar, două gloanţe trase în cap. Poliţia Naţională creează o unitate specială, Intercrime, alcătuită din şase poliţişti aleşi pe măsură din toată ţara. În vânătoarea criminalului în serie, faţada frumoasă a oamenilor de afaceri, se crapă pentru a dezvălui o lume mult mai imorală, plină de neregularităţi, în care perversiunile şi încălcarea legilor ies la iveală. Paul Hjelm şi colegii săi se află în faţa unui mister, ale cărui urme îi vor conduce în final către cuvintele jazz şi afaceri bancare...

×
Subiecte în articol: carte