Sanctus
Editura All vine in Strada fictiunii cu un roman de exceptie semnat Simon Toyne: 'Sanctus'. Daca nu stiti cine este autorul, va spunem noi. Britanic, Toyne a studiat literatura si teatru la Goldsmiths College din Londra, iar timp de douazeci de ani a lucrat in televiziune, ca scenarist, regizor si producator. A produs documentarul '100 Greatest Films', difuzat pe Channel 4, si i-a intervievat, printre altii, pe Omar Sharif, Michael Caine, Peter Fonda si Steven Spielberg. Programele de televiziune la care a lucrat au primit numeroase premii – de la BAFTA la 'Best Makeover Show'.
'Sanctus' este primul lui roman, parte a unei trilogii. Citadela, sudul Turciei – un munte salbatic, care adaposteste cel mai vechi lacas de cult si cel mai mare mister al omenirii. Calugarii care viermuiesc prin maruntaiele lui fac parte dintr-o secta antica, numita Sanctus, care practica ritualuri de o violenta inimaginabila. Intr-o dimineata, un calugar al ordinului urca in varful muntelui, intinde bratele in forma de cruce si se arunca in gol. Trupul ii este plin de taieturi pana la os, in forma literei Tau. Detectivul Arkadian are o misiune grea: ordinul Sanctus este protectorul textului original al Bibliei. Undeva in maruntaiele muntelui exista o gradina care pare a fi cea a Edenului, dar aici cunoasterea nu inseamna pacat originar, ci putere divina. Cand ziarista Liv patrunde in Citadela, ea e pe cale sa descopere unul dintre cele mai inspaimantatoare secrete ale civilizatiei.
Semnale editoriale
Sunca pe paine - Polirom. Volumul relateaza cu un umor savuros primii ani din viata lui Henry Chinaski, nonconformistul alter ego al scriitorului, si experientele maturizarii sale in perioada Marii Crize si in ajunul celui de-al doilea razboi mondial. Copil solitar si ursuz, terorizat de un tata violent, Henry se maturizeaza rapid, devenind un adolescent cinic, indolent si agresiv, lipsit de mari ambitii. Romanul descrie intr-un stil de o vulgaritate adesea socanta, primele sale experiente erotice si bahice in cartierele sordide din Los Angeles.
Fara indurare - Litera. Scriitorul Cullen Cubby Greenwich se simte insultat cand cel mai important critic literar, Shearman Waxx, ii desfiinteaza pur si simplu noul roman. Intrigat de misterul din jurul lui Waxx, Cubby cauta sa-l intalneasca in restaurantul preferat, dar are loc un mic accident, iar Waxx il ameninta pe Cubby cu moartea. Patrunzand cu o usurinta inexplicabila in casa scriitorului si lasand impresia unor puteri supranaturale, Shearman Waxx arunca locuinta in aer, iar Cubby si familia lui devin fugari, in incercarea de a ramane in viata in fata unui sociopat fara indurare.
Jocul zero - Rao. Cine vrea sa joace cel mai periculos joc din lume? Matthew Mercer si Harris Sandler joaca un joc misterios, despre care nu stie aproape nimeni – nici prietenii, nici colegii si cu siguranta nici sefii lor, care sunt unii dintre cei mai puternici senatori si congresmeni de pe Capitol Hill. Este un joc care are toate ingredientele: riscuri, recompense, mister si fiorul de a sti ca, doar prin simplul fapt ca ai fost invitat sa-l joci, si s-a confirmat statutul de adevarat mediator al puterii din Washington. Dar, asa cum vor descoperi rapid Matthew si Harris, 'Jocul zero' ascunde un secret atat de exploziv incat poate zgudui din temelii Washingtonul...

Ştiri din .ro
Program special de Ziua Unirii Principatelor Române, la Casa Artelor "Dinu Lipatti"
Trei autoare pe care să le citești dacă vrei să descoperi romanele de dragoste
Prietenul… o carte despre iubirea cu un terorist
Bach, inteligență artificială și baroc SF în noul video semnat Daniel Dorobanțu

Cele mai așteptate 10 cărți în 2021 de la Editura Litera
Ultimul interviu cu Ruxandra Garofeanu

Curtea Veche Publishing: cei mai citiți autori în 2020

Cele mai vândute și cele mai furate cărți din rețeaua CLB în 2020
Jim Carrey a împlinit 59 de ani
A fost ziua lui Eminescu. Ziua Culturii Naționale, 15 ianuarie 2021

Magdalena Popa Buluc în dialog cu George Banu: „Covid-ul afectează nu doar plămânii, ci și… spiritul”

Profesorul şi violoncelistul Marin Cazacu a primit ordinul „Meritul Cultural” în numele Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română”

Eveniment online de excepție dedicat Zilei Culturii Naționale
România văzută de Eminescu. Despre școală, biserică, parlament, cultură, armată, fiscalitate, judecători, imigranți, americanism

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Televiziunea Română prin numeroase programe speciale ce vor fi transmise pe toate posturile sale
