x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnale Editoriale

Semnale Editoriale

08 Iun 2007   •   00:00

Editura Paralela 45. Cartea de faţă relatează povestea a ceea ce ar putea foarte bine să fie cea mai mare descoperire arheologică a tuturor timpurilor, crede editorul romăn: mormăntul familiei lui Iisus din Nazaret. In 1980, in timpul construirii unui complex de locuinţe intr-una din suburbiile Ierusalimului, s-au descoperit nu mai puţin de zece osuare - cutii din calcar ce erau folosite in secolul I d.Hr. drept sicrie.

Lasă grijile, incepe să trăieşti

Editura Curtea Veche. O lucrare clasică a literaturii motivaţionale ne oferă Dale Carnegie. Problema nu este ignoranţa, ci lipsa de acţiune. Scopul acestei cărţi este să reafirme, să ilustreze, să scoată la lumină şi să glorifice o mulţime de adevăruri vechi şi fundamentale, să vă imboldească şi să vă determine să faceţi ceva pentru a le aplica. Pe Dale Carnegie il regăsim in topul celor mai bine vănduţi autori din toate timpurile. La jumătate de veac de la moartea lui, atăt scrierile, căt şi cursurile sale sunt la fel de solicitate ca şi in primii ani după lansare.


Piatra sculptată

Editura Corint. Prima carte a trilogiei Cartea timpului. Volumul este o extraordinară călătorie a lui Sam in căutarea tatălui său, dispărut pur şi simplu. In vreme ce caută cu disperare un indiciu, adolescentul descoperă o cameră secretă, apoi o carte veche, roşie, şi o stranie piatră sculptată. Atingănd-o, Sam este proiectat pe neaşteptate... cu secole in urmă, pe o insuliţă ameninţată de vikingi! Fără să ştie, Sam a pornit in cea mai fascinantă şi cea mai periculoasă călătorie.

"Partiturile" securităţii

Editura Nemira. Corpusul de documente de tip ordin sau directivă, prezentat in acest volum, reflectă faptul că cele două instanţe ale puterii in Romănia totalitară, partidul şi Securitatea, deţineau funcţii complementare in controlul social şi in cel de formare a conştiinţelor, utilizănd toate prelungirile funcţionale ale acesteia in toate instituţiile militare şi civile. Fie că era vorba de acţiune de urmărire, de investigaţie, de anchetă şi pedeapsă sau de cenzură informaţională, de acţiuni de monitorizare a individului "duşman" sau "potenţial duşman", Securitatea se sprijinea pe mulţimea ochilor şi urechilor, special recrutate pentru a fi hipervigilente, agentura sau reţeaua informativă.


Mormăntul lui Iisus

Editura Paralela 45. Cartea de faţă relatează povestea a ceea ce ar putea foarte bine să fie cea mai mare descoperire arheologică a tuturor timpurilor, crede editorul romăn: mormăntul familiei lui Iisus din Nazaret. In 1980, in timpul construirii unui complex de locuinţe intr-una din suburbiile Ierusalimului, s-au descoperit nu mai puţin de zece osuare - cutii din calcar ce erau folosite in secolul I d.Hr. drept sicrie. Douăzeci şi cinci de ani mai tărziu, Simcha Jacobovici, jurnalist căştigător al unor Premii Emmy, face o investigaţie şi trage concluzia că acesta ar putea fi al lui Iisus şi al "familiei" sale. Rezultatul: un document marca Discovery aprig contestat, urmat de o carte...

×
Subiecte în articol: carte