x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Leonardo DiCaprio ia "o pauză foarte lungă" în carieră

Leonardo DiCaprio ia "o pauză foarte lungă" în carieră

21 Ian 2013   •   11:48
Leonardo DiCaprio ia "o pauză foarte lungă" în carieră
Sursa foto: ROBYN BECK / AFP

Actorul Leonardo DiCaprio, în vârstă de 38 de ani, a declarat că va lua "o pauză foarte lungă" în carieră pentru că este epuizat după ce a filmat trei filme în doi ani, informează contactmusic.com.

"Sunt puţin cam epuizat. Voi lua o pauză foarte lungă. În doi ani, am jucat în trei filme, iar acum sunt complet epuizat", a spus Leonardo DiCaprio. În ultimii doi ani, actorul a interpretat rolurile principale din filmele "The Great Gatsby", "The Wolf of Wall Street" şi "Django Unchained".

Leonardo DiCaprio a mai spus că în această pauză vrea să se ocupe de salvarea mediului înconjurător. "Aş vrea să îmbunătăţesc puţin lumea. Voi călători în jurul lumii pentru a face cunoscute diverse activităţi de promovare a mediului", a declarat actorul.

Leonardo DiCaprio este considerat unul dintre cei mai talentaţi actori de la Hollywood. A debutat devreme, fiind considerat în epocă un copil minune al cinematografiei americane. Printre primele sale filme se numără "What's Eating Gilbert Grape" (1993), în care a jucat alături de Johnny Depp, şi "Jurnalul unui baschetbalist" (1995). A avut mare succes la public, după ce a jucat în "Romeo şi Julieta", în 1996.

În ultima vreme, DiCaprio s-a specializat în biografii ale unor mari personalităţi. Astfel, el a jucat rolul pionierului aviaţiei Howard Hughes, în "Aviatorul", care i-a adus, în 2005, a doua dintre cele trei nominalizări la premiile Oscar. Actorul a mai jucat în "Cârtiţa" (2006) şi "Shutter Island" (2010), regizate de Marin Scorsese, dar şi în filmul lui Christopher Nolan - "Începutul/ Inception", lansat în cinematografe în 2010. Totodată, în anul 2011, Leonardo DiCaprio a jucat în "J. Edgar", în regia lui Clint Eastwood.

În prezent, actorul promovează cel mai recent film al său, "Django Unchained", care este regizat de Quentin Tarantino.

×
Subiecte în articol: leonardo di caprio film actorie pauza cariera