x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Festivalul de la Veneţia 2024: „The Room Next Door” recompensat cu Leul de Aur pentru cel mai bun film

Festivalul de la Veneţia 2024: „The Room Next Door” recompensat cu Leul de Aur pentru cel mai bun film

de Redacția Jurnalul    |    07 Sep 2024   •   22:20
Festivalul de la Veneţia 2024: „The Room Next Door” recompensat cu Leul de Aur pentru cel mai bun film
Sursa foto: Hepta/Pedro Almodovar Festivalul de film de la Veneția

Pelicula "The Room Next Door", în regia cineastului Pedro Almodovar, a fost recompensată sâmbătă cu cel mai important trofeu - Leul de Aur - atribuit în cadrul celei de-a 81-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia, informează site-ul oficial al evenimentului.

Inspirat de romanul scriitoarei americane Sigrid Nunez "What Are You Going Through", filmul relatează ultimele zile ale unei foste jurnaliste - corespondent de război - (Tilda Swinton), bolnavă de cancer în fază terminală, care decide să îşi pună capăt zilelor şi îi cere unei vechi prietene, o scriitoare de autoficţiune pe care nu a mai văzut-o de multă vreme (Julianne Moore), să îi fie alături.

 


În 2023, acest trofeu prestigios a revenit filmului ''Poor Things'', în regia cineastului grec Yorgos Lanthimos, cu pe Emma Stone drept protagonistă.

Cea de-a 81-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia se desfăşoară în perioada 28 august - 7 septembrie. AGERPRES

 

×