x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica A apărut The Big Four live in Sofia pe DVD

A apărut The Big Four live in Sofia pe DVD

de Alex Revenco    |    26 Noi 2010   •   12:54
A apărut The Big Four live in Sofia pe DVD

Istoricul concert de pe stadionul „Vasil Levski” din Sofia, unde Metallica, Slayer, Megadeth şi Anthrax au cântat împreună „Am I Evil?”, a venit şi în România, fiind disponibil, de la începutul lunii noiembrie, în format DVD şi HD blu-ray. În vara acestui an, la 22 iunie, Sofia a fost asaltată de fanii celor patru trupe, veniţi să-şi vadă idolii în concert. Evenimentul a fost difuzat live prin satelit, în peste 550 de locaţii din întreaga lume, într-un spectacol cinematografic special High Definition. La  acea vreme, Lars Ulrich de la Meta­llica a declarat: „Cine ar fi crezut că la mai mult de douăzeci şi cinci de ani de la începuturile sale, thrash metalul promovat de Big Four va fi nu numai prezent, ci şi mai popular ca niciodată, cele patru formaţii având, împreună, spectacole pe stadioane din întreaga Europă, difuzate în săli de cinematograf în format High Definition? Să o ţinem tot aşa!”.

 

Heavy Metal la Cinema

Iar chitaristul de la Anthrax, Ian Scott, a spus: „Fir-ar să fie, de parcă Big Four pe aceeaşi scenă nu ar fi fost suficient de tare, acum suntem pe marile ecrane din lumea întreagă! Heavy metal la cinematografe, este incredibilă această recunoaştere care înseamnă atât de mult pentru «comunitatea metal» din lumea întreagă. Ia-ţi bilet, nişte popcorn şi pregăteşte-te să dai din cap!”. Kerry King, chitaristul de la Slayer: „Nu îmi vine să cred că nu s-a făcut asta acum cincisprezece ani. În sfârşit, fanii obţin ceea ce vor. Cred că este incredibil!”. Dave Mustaine, boss-ul Megadeth: „Magnitudinea acestui eveniment încă nu s-a şters şi sunt încântat să ştiu că oamenii de pe întreaga planetă vor putea intra într-o sală de cinematograf şi vor putea trăi experienţa celui mai tare Heavy Metal din istoria omenirii!”.

 

Ediţii standard şi deluxe

DVD-ul legendarului spectacol apărut sub egida Universal cuprinde show-urile complete ale tuturor celor patru formaţii într-un un set de două discuri, precum şi un montaj din spa­tele scenei şi un interviu cu artiştii. În plus, faţă de ediţia de două DVD-uri şi formatul blu-ray, există şi o ediţie limi­tată, Super Deluxe, ce cuprinde setul de DVD-uri, cinci CD-uri cu între­gul show, un catalog de 24 de pagini, un poster, fotografii ale fiecărei formaţii şi o pană de chitară Big 4 pentru co­lec­ţionari. Cele patru trupe intrate în istorie, Metallica, Slayer, Megadeth şi Anthrax, au devenit Big Four după ce s-au ridicat din underground pentru a domina lumea metal-rockului, au în­registrat vânzări de milioane de discuri şi au adunat la concertele lor mili­oane de fani din întreaga lume.

Remarcabilele concerte din 22 iunie 2010, desfăşurate în cadrul Festivalului Sonisphere din Sofia, au fost difuzate în aceeaşi zi în 79 de săli de cinematograf din Marea Britanie, în peste 140 de locuri diferite din Statele Unite, precum şi în Europa, Canada, America Latină, Australia, Africa de Sud şi Noua Zeelandă.

 

Preţuri între 55 şi 250 de lei

Dacă ai stat mai în spate la concer­te­le din România ale formaţiilor Metalli­ca, Slayer, Megadeth şi Anthrax şi nu ai vă­zut mare lucru, acum poţi să-ţi iei bi­­let VIP! Setul de DVD-uri (sau blu-ray) „The Big Four – Live in Sofia” este dis­po­nibil în format fizic şi digital la www.getmusic.ro şi în magazinele de spe­­ci­alitate, în următoarele variante:

Limited Super Deluxe Box (2 x DVD + 5 x CD, Extended Booklet, 4 x Photo Prints, Sonisphere Poster, Big 4 Guitar Pick) – 249,90 lei; Limited Deluxe 2 DVD (Digipak) – 109,90 lei; Standard 2 DVD (Amaray) – 54,90 lei; 2 Disc Blu-Ray – 119,90 lei.

 

Cover după Diamond Head

Concertele de la Sofia din 22 iunie cu Metallica, Slayer, Megadeth şi Anthrax au fost singurele din seria The Big Four transmise via satelit în cinematografele din întreaga lume şi au fost vizionate de mai mult de 100.000 de spectatori. Momentul culminant a fost spre sfârşitul recitalului Metallica, când toate trupele au urcat pe scenă şi au cântat împreună „Am I Evil?”. Despre compoziţia grupului heavy metal britanic Diamond Head  Lars Ulrich a spus: „Este cel mai dur cântec înregistrat vreodată”. Trebuie spus că „Am I Evil?” apare în dreptul grupului Metallica, set list-ul fiind următorul: „Creeping Death”, „For Whom The Bell Tolls”, „Fuel”, „Harvester Of Sorrow”, „Fade To Black”, „That Was Just Your Life”, „Cyanide”, „Sad But True”, „Welcome Home” (Sanitarium), „All Nightmare Long”, „One”, „Master Of Puppets”, „Blackened”, „Nothing Else Matters”, „Enter Sandman”. Bis: „Am I Evil?” (cu the Big Four), „Hit The Lights”, „Seek and Destroy”.

×
Subiecte în articol: muzica concert dvd the big four