x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Danko Jones, rock din Canada la Peninsula

Danko Jones, rock din Canada la Peninsula

de Alex Revenco    |    28 Iul 2011   •   21:00
Danko Jones, rock din Canada la Peninsula

De peste Ocean, la 26 august, po­po­ses­te la Tuborg Green Fest Peninsula trio-ul de rock canadian Danko Jones. Trupa si-a castigat deja cateva staruri drept fani – de la Lemmy, lide­rul Motorhead, la Elijah Wood. Iar de anul trecut, si romanii au inceput s-o indragreasca, dupa ce au urmarit-o in deschidere la concertul Guns N’ Roses. Dar sunt si alte staruri de nivel international care si-au inscris festivalul din Tg. Mures printre evenimentele favorite. Dupa succesul urias al concertului sau de anul trecut si streetperformance-ul din centrul orasului, care a atras sute de fani, anul acesta revine la Tuborg Green Fest Peninsula cel mai faimos muzician de strada al lumii, australianul Dub FX. Benjamin Stanford, cunoscut sub numele de Dub FX, este considerat o minune a muzicii moderne: folosindu-si doar propria vocea si o pedala de loop reuseste sa compuna piese care includ ritmuri diverse, de la reggae, drum and bass sau dubstep la hip-hop. In vara aceasta, Dub FX si trupa sa au colindat America de Nord, iar in Europa vor avea doar doua concerte, unul fiind la Tuborg Green Fest Peninsula. Muzicianul de strada va fi ultimul live act al celei de a IX-a editii a Festivalului Tuborg Green Fest Peninsula, urcand pe sce­na Kiss Terrace duminica, 28 august. La 26 august, tot la Kiss Terrace revine o alta trupa favorita a peninsularilor, care anul trecut a sustinut unul din cele mai atractive si apreciate concerte ale editiei, N.O.H.A.

Noise of Human Art nu inseamna doar o combinatie reusita de stiluri muzicale, ci si o trupa ai carei componenti aduc fiecare o mostenire culturala considerabila: un clapar din Köln, un saxofonist din Praga, un MC din New York si o solista din Spania. Din Ungaria vor mai sosi la festival cei de la Intim Torma Illegal, din Romania vine Gojira, la Kiss Terrace, pentru a face warm-up-ul si after party-ul la concertul Foreign Beggars, iar de incalzirea pentru Chase & Status se va ocupa Goranga & Missile din Miecurea Ciuc.

Tuborg Green Fest Peninsula are loc intre 25 si 28 august la Targu-Mures, langa Complexul de Agrement Weekend, pe malul Muresului. Biletele pentru Tuborg Green Fest Peninsula au fost puse in vanzare in reteaua Eventim si pe www.even­tim.ro. Cele mai noi stiri despre Festivalul Tuborg Green Fest Peninsula le puteti obtine de pe pagi­na oficiala a evenimentului, www.peninsula.ro, precum si ac­ce­sand pagina de Facebook (Peninsula/Felsziget Official). Printre artistii care au confirmat pana acum pre­zen­ta la Peninsula se numara: Iggy & the Stooges, Within Temptation, Hammerfall, Kasabian, Guano Apes, Subscribe, Moby Dick, Compact, Lu­na Amara, Urma, Grimus, Tou­lou­se Lautrec, Les Elephants Bi­zar­res, The MOOoD, Recycle Bin, Vunk, Tankcsapda, Foreign Beggars, K’s Choice, Zdob si Zdub, Palotai vs. DJ Vasile etc.

Mixuri extravagante
Gojira, pe numele sau adevarat George Dorin Andreescu, s-a apucat de muzica de la 16 ani, fiind la aceasta ora unul dintre cei mai im­portanti artisti ai scenei electro de la noi. El creeaza mixuri extra­vagante de techno-pop cu breakbeat si dubstep, cateva dintre remix-urile preferate fiind Timpuri Noi – "Adeline", OCS – "Nu incerca asa ceva acasa" si Guess Who – "Locul potrivit". In 2006 a facut warm-up-ul pentru Dj Krush, un an mai tarziu pentru Prodigy, iar in 2010 pentru Black sun Empire, A Skillz, Freestylers si Nero. La inceputul lunii iulie a fost pe afisul festiva­lului B’estfest 2011.

×
Subiecte în articol: peninsula 2011