x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Dianne Reeves, ataşată de Africa de Sud

Dianne Reeves, ataşată de Africa de Sud

de Alex Revenco    |    09 Mai 2010   •   00:00
Dianne Reeves, ataşată de Africa de Sud

După dispariţia celebrei Sarah Vaughan, Dianne Reeves este considerată "cea mai bună voce feminină de jazz". Ea se simte foarte ataşată de Africa de Sud, ţară pe care a cunoscut-o ca solistă în cadrul concertelor susţinute acolo de Harry Belafonte.

După ce a încetat relaţia cu actriţa Joan Collins, Harry Belafonte a trăit o frumoasă poveste de dragoste cu Dianne Reeves şi poate şi de aceea Africa de Sud are o semnificaţie aparte pentru Dianne Reeves: "Sunt recunoscătoare pentru şansa de a întâlni artişti de prim rang ca Letta Mbulu, Caiphus Semeya, Hugh Masekela, Miriam Makeba.

Toate aceste persoane minunate m-au ajutat într-adevăr să cunosc Africa de Sud şi să aflu cât mai multe despre oamenii din Africa de Sud". Muzica Diannei Reeves are puternice influenţe africane: "Simt că sunt conectată la muzica acelei ţări şi această apropiere se datorează, în mare parte, relaţiei speciale pe care am avut-o cu Harry Belafonte.

El m-a învăţat să iubesc Africa de Sud, cultura, tradiţiile, oamenii şi tot el mi-a spus că fiecare melodie este o poveste şi că trebuie să îţi placă să şi povesteşti, ca să te poţi numi un artist întreg. Cei care vin la concertele mele primesc şi muzică, şi poveşti. Mai mult decât atât, ei primesc sufletul meu". Organizat de Kompas Events, concertul Dianne Reeves are loc astăzi, de la ora 20:00, la Sala Palatului. Ultimele bilete se găsesc în sector A1 - 200 de lei, sector A2 - 150 de lei, sector 3 - 100 de lei şi sector L - 50 de lei.

×
Subiecte în articol: muzica