x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Elīna Garanča pe scena Sălii Palatului, în cadrul „Masters of Classic”

Elīna Garanča pe scena Sălii Palatului, în cadrul „Masters of Classic”

de Magdalena Popa Buluc    |    05 Sep 2024   •   19:25
Elīna Garanča pe scena Sălii Palatului, în cadrul „Masters of Classic”

Festivalul "Masters of Classic" o aduce pe scena Sălii Palatului pe renumita mezzosoprană Elīna Garanča, astăzi, 5 septembrie 2024. Începând cu ora 20.00, artista lirică interpretează arii celebre semnate de Piotr Ilici Ceaikovski, Francesco Cilea, Pietro Mascagni, Georges Bizet, Giacomo Puccini, între alții, iar programul serii este completat de câteva interludii instrumentale de asemenea extrase din opere binecunoscute. Atât în această seară, cât și în următoarele zile de festival, își dă concursul Orchestra Filarmonicii din Sofia, dirijată de Michelangelo Mazza.

Protagonistul concertului programat la Sala Palatului pentru mâine, ora 20.00, este violonistul Nikolaj Szeps-Znaider. Programul serii cuprinde Concertul pentru vioară și orchestră de Johannes Brahms și suita simfonică "Tablouri dintr-o expoziție" de Modest Mussorgsky, în orchestrația lui Maurice Ravel.

 

Sâmbătă, tot de la ora 20.00, Sala Palatului găzduiește concertul susținut de celebrul tenor Rolando Villazón și soprana americană Emily Pogorelc. Publicul se va putea bucura de arii și duete celebre și de câteva piese orchestrale din creația unor compozitori precum Jules Massenet, Charles Gounod, Giuseppe Verdi, Franz Lehár. Participă, de asemenea, Corul Operei din Ruse.

×