x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Reggae la Arene

Reggae la Arene

30 Mai 2008   •   00:00
Reggae la Arene

SHOW  ●  Patrice aduce vibe-ul dub, funk în Capitală
Arenele Romane găzduiesc primul show de reggae autentic din România: la 23 iunie, Patrice cîntă la Bucureşti. Spectacolul, organizat de Compania Events şi de Jiji Event, va începe de la ora 20:30.



SHOW  ●  Patrice aduce vibe-ul dub, funk în Capitală
Arenele Romane găzduiesc primul show de reggae autentic din România: la 23 iunie, Patrice cîntă la Bucureşti. Spectacolul, organizat de Compania Events şi de Jiji Event, va începe de la ora 20:30.

Patrice, tipul de hibrid pe care urmaşii lui Marley – cel mai cunoscut “produs” jamaican – îl caută de ani în şir, va susţine un concert de zile mari la Bucureşti. După ce va trece prin oraşe precum Berlin, Hamburg, Lisabona, Paris sau Geneva, artistul va ajunge şi în Capitală, de la festivalul Southside, din Neuhausen. Patrice Bart-Williams, care a crescut ascultînd Burning Spear, Fela Kuti, Bob Marley şi Bob Dylan, a apărut pe scena muzicală în ’99, la doar 18 ani, cu EP-ul “Lions”, considerat fiind revelaţia reggae/soul a ultimilor ani în Franţa şi în Germania.

VIBE. Fanii reggae vor auzi la 23 iunie, la Arenele Romane, hiturile care l-au consacrat pe Patrice în Europa, dar şi piese de pe noul său album, “Free Patriation”. Cel de-al cincilea album din cariera artistului se va lansa la începutul lunii iunie în România şi este distribuit de Universal Music. Cele 12 piese, în mare parte scrise chiar de artist, au fost înregistrate în studioul Suppow, iar single-ul “Clouds”, cap de afiş, este reprezentativ pentru noul vibe Patrice. “Nu scriu texte pentru albume în mod special. Scriu tot timpul. Şi, cînd lucrez la un album, aleg dintre textele pe care le am deja. Unele sînt destul de vechi şi chiar datează de la vîrsta la care mergeam la şcoală. Păstrez anumite pasaje, sau un refren, şi lucrez din nou pe ele. Versurile de pe Free Patriation sînt critice, dar nu vorbesc despre politică în muzica mea. Nu cînt despre ce se întîmplă acum în Tibet sau în Berlin, ci despre adevăruri universale.” Biletele la concert se pot cumpăra prin intermediul site-ului www.ticketpoint.ro, la preţul de 75 RON, precum şi din reţeaua magazinelor Diverta din Bucureşti şi din ţară.


PARABOLĂ

“Sînt lucruri care mi s-au întîmplat, atît mie, cît şi unor oameni din jurul meu, care au trebuit să ia hotărîri radicale pentru a depăşi anumite momente şi a se elibera. De aici Free Patriation”, spune Patrice, care a vrut întotdeauna să scoată un album cu acest nume, o parabolă combinînd numele său cu cel al oraşului Freetown (capitala Sierra Leone, patria tatălui său, activistul politic Gaston Bart-Williams), cu trimiteri la mişcarea de repatriere.

×
Subiecte în articol: muzica patrice