x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Tot ce trebuie să știi înainte de Vadoo Fest 2024

Tot ce trebuie să știi înainte de Vadoo Fest 2024

de Magdalena Popa Buluc    |    17 Aug 2024   •   23:00
Tot ce trebuie să știi înainte de Vadoo Fest 2024

Au mai rămas doar două zile până la cea de-a șasea ediție Vadoo Fest, ce-și așteaptă participanții la poalele munților Penteleu – la 3 ore de București, 2 ore de Brașov și o oră și jumătate de Buzău. Este locul unde festivalierii se deconectează de griji și se reconectează cu natura, oamenii dragi și cu ei înșiși.

Și pentru că se apropie cu pași repezi experiența de neuitat, iată care sunt cele mai importante lucruri pe care participanții trebuie să le cunoască înainte de festivalul ce va avea loc între 15 și 18 august, la Vadu Oii (în Buzău).

Concerte live și DJ sets pe cele două scene

Artiștii vor performa anul acesta pe cele două scene: Main Stage și Birt Stage. Din line-up vor face parte și artiști internaționali, doi dintre ei fiind pentru prima dată în România – Queen Omega și Rajery, cărora li se alătură Trio Mandili. Întregul line-up este construit în zona de ”World Music”, cu concertele live și Dj Sets la Birt Stage. Artiștii prezenți sunt activ implicați în viața socială și susțin cauze în strânsă legătură cu natura și nu numai.

 

Activități pentru o experiență completă

Cele 4 zile sunt special gândite pentru a avea o experiență completă: muzică, artă, ateliere și diferite activități, toate inspirate de tema comună: The Earth is my property X I belong to the Earth. În tot acest timp, festivalierii pot alege să se deconecteze la clasele de Asthanga Yoga sau Hatha Yoga (ce includ și meditație ghidată), să-și lase imaginația liberă în timp ce colorează mandale, să-și exploreze zona de confort participând la „Natural boundaries” (atelierul psihologic de creație în mijlocul naturii), să încerce să înțeleagă Universul și să-i descopere imensitatea la atelierul de astrologie, să învețe ritmuri noi la tobele africane și multe alte activități pe care le vor descoperi la fața locului.

Ce să nu ratezi?

  • Evenimentul de artă by Alt Real: Sâmbătă, la ora 16:00, în zona Alt Real, va avea loc evenimentul de artă contemporană, rezultatul laboratorului de creație și experiment, mentorat în acest an de Lia și Dan Perjovschi.
  • Relaxare în chill zone: Liniștea deplină înseamnă tolăneală în hamacele de la Bălăngănel și pe baloții de paie, dar și sub forma unei plimbări în picioarele goale pe aleea senzorială.
  • Provocarea ”mission impossible” tree: Din când în când, liniștea deplină va fi întreruptă de activități provocatoare, inspirate din filmul cu același nume.
  • Savori naturale: Cola de casă sau cocktailurile preparate cu siropuri făcute în casă sunt ”ingredientele speciale”, ce condimentează experiența festivalului cu gusturi noi, naturale și locale.

Pregătiri

  • Echipament necesar: Pe lângă nerăbdare, curiozitate și poftă de relaxare, festivalierii sunt sfătuiți să-și ia în bagaj tot echipamentul pentru camping, loțiunea cu SPF, pălăria de soare, spray-urile anti-țânțari, binoclu pentru birdwatching și păturile pentru când se lasă seara (că așa-i la munte).
  • Camping cu autorulota/ rulota: Pentru cei care preferă să campeze cu autorulota sau rulota, accesul este permis la 700 de metri de campingul festivalului, la „Om Resort”.
  • Carpooling: Sunt multe beneficii atunci când împarți o mașină: costuri de transport reduse, povești împărtășite și poate chiar prietenii noi. Și în acest an, organizatorii îi încurajează pe cei care au loc liber în mașină să posteze oferta pe grupul de Facebook Vadoo Fest, disponibil aici. Mașinile pot fi lăsate apoi în parcarea festivalului.
  • Cum ajungi? Pentru a ajunge la Vadoo Fest, participanții trebuie să urmeze DN10 Brașov – Buzău în direcția Varlaam – Gura Teghii, trecând pe lângă localitatea Nehoiu. Cel mai simplu mod de a ajunge este să introducă „Vadoo Fest” în GPS, care îi va conduce direct în mijlocul distracției. De asemenea, există opțiunea de a călători cu trenul până în Nehoiu și apoi de a lua un autobuz până în Varlaam. De acolo, participanții fie vor face o plimbare de aproximativ 4 km până la locația festivalului, fie vor căuta un partener de drum cu mașină.

Accesul la festival

  • Locația și accesul: Accesul se face din parcare, pe scările de piatră. Acolo participanții vor primi brățara și le va fi scanat biletul. Intrarea se va face începând cu ziua de joi, ora 10:00.
  • Deconectare de griji și conectare cu natura: Campingul este amenajat la marginea pădurii, cu alei de piatră și lumină ambientală permanentă. Este împărțit în mai multe zone, una dintre ele fiind ”Quiet Zone”, dedicată familiilor cu copii sau celor care preferă mai multă liniște. Semnalul la telefon este slab, exceptând anumite rețele, însă asta face ca experiența să fie completă – fără griji, mailuri și alte taskuri stresante.
  • Food corner: În cadrul festivalului există un birT, precum și spații cu mâncare tradițională reinterpretată, din ingrediente bio și organice. Mai mult, începând cu acest an, festivalierii își pot umple gratuit sticlele cu apă potabilă din zona Tavernei.
  • Prieteni necuvântători: Orice animal de companie este binevenit și încântat să alerge în poiană (desigur, sub supravegherea stăpânilor).

Biletele cuprind accesul pentru toate cele 4 zile.

În prețul biletului sunt incluse toate activitățile, precum și accesul în camping, participarea la workshopuri și vizitarea zonei de artă contemporană.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: Vadoo Fest vadu oii Buzău