x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica UniCredit Ţiriac Bank - sprijinul pentru cultură şi artă, o declaraţie de principii

UniCredit Ţiriac Bank - sprijinul pentru cultură şi artă, o declaraţie de principii

31 Aug 2011   •   21:00

Integrat in fi losofi a de mecenat a UniCredit Tiriac Bank, sprijinul sau pentru arta si cultura este, de fapt, o declaratie de principii – care exprima increderea in rolul artistului de a aduce o schimbare benefi ca in comunitate. Grupul UniCredit a ales sa isi exprime valorile prin cultura si are deja o traditie indelungata in sustinerea si promovarea manifestarilor artistice, in toate tarile unde este prezent.

Un prim exemplu in acest sens il constituie Festivalul si Concursul International George Enescu. Alaturandu-se organizatorilor festivalului in calitate de partener principal, UniCredit Tiriac Bank a anuntat recent deschiderea ofi ciala a Centrului de Presa al festivalului, in incinta Salii Palatului.

Suportul sau s-a materializat in amenajarea unei zone speciale, dotata cu toate facilitatile necesare pentru a intampina si a oferi acces permanent la laptopuri si imprimante conectate la reteaua wi-fi tuturor jurnalistilor romani si straini prezenti la eveniment. De asemenea, UniCredit Tiriac Bank a pregatit pentru iubitorii de muzica o serie de spectacole de exceptie: \

Concertele de la miezul noptii, care vor avea loc zilnic la Ateneul Roman, precum si Concertul Filarmonicii din Viena, programat pentru 16 septembrie la Sala Palatului. Interesul UniCredit Tiriac Bank si dorinta de a lua parte in mod concret la acest eveniment de marca a inceput inca din 2009 cand, tot in calitate de partener principal, UniCredit Tiriac Bank a daruit organizatorilor un pian Steinway & Sons, pentru a fi pus la dispozitia artistilor cu ocazia editiilor urmatoare ale evenimentului.

Act generos salutat cu incantare de toti cei care au beneficiat ulterior de acordurile sale, artisti consacrati sau nume in devenire.
Proiectele si initiativele culturale ale bancii nu se opresc aici. La inceputul anului 2009, UniCredit Tiriac Bank a inaugurat PAVILIONUL UNICREDIT, avand ca obiectiv principal contributia la dezvoltarea comunitatii artistice locale si internationale. Lansat ca un centru independent pentru arta si cultura contemporana, intr-un fost sediu de banca, PAVILION UNICREDIT si-a propus sa ofere publicului bucurestean cadrul adecvat si accesul gratuit la o serie de resurse culturale si artistice valoroase, devenind gazda unor evenimente artistice importante la nivel european, precum Bienala Internationala de Arta Contemporana Bucuresti. De la deschiderea sa si pana in prezent, a gazduit 10 expozitii artistice majore si o serie de evenimente discursive, ecranizari, conferinte si alte diverse manifestari.

Un alt proiect prin care UniCredit Tiriac Bank pledeaza in sprijinul culturii este implicarea sa, in calitate de partener strategic, in Bienala Internationala de Arta Contemporana Bucuresti. Manifestarea, care are ca obiectiv implicarea in viata comunitatii si imbogatirea resurselor la care aceasta are acces, transforma Bucurestiul intr-un camp de actiune artistic si incearca sa sparga izolarea culturala, incurajand in acelasi timp creativitatea. Desfasurandu-se la fiecare doi ani, alaturandu-se bienalelor din marile orase precum Berlin, Moscova, Venetia, Istanbul, Londra, New York sau Sidney, Bienala incurajeaza creativitatea artistilor, accesul publicului la cultura, propagarea artei, dialogul intercultural si cunoasterea istoriei si a mostenirii culturale a popoarelor din Europa si de pe alte continente.

Concursul de Debut Literar UniCredit se alatura si completeaza seria actiunilor culturale marca UniCredit. Desfasurat in parteneriat cu Asociatia Catalist, proiectul are ca scop descoperirea si sustinerea talentelor literare. Concursul se adreseaza uturor celor care nu au mai publicat lucrari pana acum si care se afl a la inceput de drum, cand au nevoie de sustinere si de o sansa de afi rmare. Proiectul propune formarea unui colegiu nesubordonat unei edituri sau unei publicatii de specialitate care sa recomande, in urma unei atente recenzari, titluri care merita sa ajunga in librarii. Lansat in aprilie 2008, concursul a premiat an de an castigatori desemnati pe cele trei sectiuni declarate: proza scurta, roman si poezie. Lucrarile castigatoare au fost publicate prin grija UniCredit Tiriac Bank la Editura Humanitas si s-au bucurat de promovare si lansare speciala si in cadrul Targului International Gaudeamus – Carte de Invatatura.

"Atractia pentru produsul artistic si evenimentul cultural face parte din traditia noastra, a explicat Anca Nuta, Head of Identity & Communication UniCredit Tiriac Bank. "Este modul in care ne defi nim si ne sustinem

×
Subiecte în articol: festivalul george enescu 2011