x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Vadoo Fest 2024, armonia perfectă între natură și muzică. Festivalul anunță ediția din 2025

Vadoo Fest 2024, armonia perfectă între natură și muzică. Festivalul anunță ediția din 2025

de Magdalena Popa Buluc    |    28 Aug 2024   •   19:45
Vadoo Fest 2024, armonia perfectă între natură și muzică. Festivalul anunță ediția din 2025

Pe măsură ce ecourile ultimelor acorduri se sting în peisajele de poveste ale munților Penteleu, Vadoo Fest încheie cu succes ediția din 2024. Pe parcursul celor patru zile, festivalul nu doar că și-a sărbătorit cea de-a șasea aniversare, dar a și redefinit experiența de a îmbina muzica lumii (world music) cu frumusețea neatinsă a naturii.

Un festival de neuitat

Începând cu K-lu și Zo, urmați de ritmurile energice ale lui C.loud și performanța vibrantă a lui Pur și Simplu pe scena de la Birt, Vadoo Fest a dat tonul pentru un eveniment de neuitat. Fiecare zi a adus noi descoperiri, inclusiv talente românești pe scena live, așa cum sunt Luna Maar sau Om la lună, dar mai ales senzații internaționale precum Queen Omega, care a concertat pentru prima dată în România, și Rajery, care a adus armoniile, ritmurile Madagascarului și sunetul cristalin al instrumentului Valiha în amfiteatrul natural de la Vadoo.

Deși participanții nu au avut semnal la telefon, nu s-au plictisit nicio clipă și au avut parte de o mulțime de activități – de la sesiuni de Ashtanga Yoga până la instalații de artă interactive, create în cadrul Laboratorului de Creație Natural Bond, mentorat de Lia și Dan Perjovschi. Acestea au fost realizate într-o săptămână de creativitate intensă și au oferit o combinație unică de artă și natură, cu care festivalierii au putut interacționa pe parcursul întregului eveniment.

Ecouri de apreciere

Atât artiștii, cât și participanții și-au exprimat admirația și aprecierea. Queen Omega a remarcat energia incredibilă a festivalului, declarând: „A fost magnific. Cred că voi veni din nou. Oamenii știau versurile; erau acolo, prezenți. Energia a fost la maxim, toată lumea a venit să asculte mesajele. Am avut o zi lungă de călătorie iar acum (după concert) mă simt revigorată.”

Și Rajery a împărtășit aceleași păreri: „Prima impresie a fost locul în sine. Este cu adevărat impresionant. Este ca o comuniune cu natura și, în același timp, cu publicul. Este un loc extraordinar. Festivalul în sine este foarte, foarte frumos și merită să dureze cât mai mult posibil."

Participanții și-au putut nota gândurile pe foi și le-au lăsat în cutia cu amintiri. „Dacă libertatea și-ar alege un singur loc, sunt sigură că ar alege Vadoo”, spune una dintre participante. „Mi-ar plăcea tare mult să se păstreze acest vibe intim, de conectare și contact cu ceea ce dă energie - pădurea, izvorul, soarele, muzica bună, hrana sănătoasă, creativitatea, iubirea care se simte ca fiind baza pe care ați construit ce este aici. Totul este exact cât și cum trebuie. Vă mulțumesc!”, spune Mărgă, o altă festivalieră.

Privind spre viitor: Vadoo Fest 2025

Cu ochii ațintiți către anul viitor, echipa Vadoo Fest anunță cu entuziasm că următoarea ediție va avea loc între 21-24 august 2025.

Continuând să dezvolte dimensiunea de world music, organizatorii plănuiesc să îmbogățească amfiteatrul natural cu sonorități unice și să susțină scena contemporană de artă prin parteneriatul continuu cu Laboratorul de Creație susținut de Alt Real, Natural Bond.

Un angajament pentru calitate

Cel mai probabil, numărul participanților de anul viitor va fi limitat la 500, pentru a menține o creștere calitativă, nu cantitativă. Deja sunt în derulare planuri pentru îmbunătățirea locației cu noi spații destinate experiențelor surpriză și pentru a aprofunda relația cu participanții fideli, care sunt prezenți mereu, încă de la prima ediție.

Vadoo Fest își propune să rămână un eveniment cât mai restrâns, între prieteni, ca o mare familie. Ediția din 2025 se va concentra pe interacțiunile dintre participanți și pe împărtășirea poveștilor lor. E o dorință pornită de la nevoia de a celebra creațiile artistice spontane care au apărut anul acesta, cum sunt adevăratele opere de artă create în cadrul atelierului de mandale, jocurile cu focul, dance battle-ul și performanțele de pole dance realizate ad-hoc de către festivalierii inspirați.

Vadoo Fest 2025 este locul unde muzica, arta și natura se îmbină într-o armonie perfectă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Vadoo Fest 2024