x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Ne-a părăsit regizorul Bogdan Budes

Ne-a părăsit regizorul Bogdan Budes

de Magdalena Popa Buluc    |    17 Aug 2024   •   14:40
Ne-a părăsit regizorul Bogdan Budes

Regizorul și traducătorul Bogdan Budes a trecut în neființă după ce a suferit un infarct, în noaptea de joi spre vineri. Anunțul a fost făcut de fratele său, Radu Budes, pe pagina sa de Facebook. Bogdan Budes avea 52 de ani.

Bogdan Budes are studii în filosofie la Universitatea din București (1991-1996) și a terminat regie de teatru la Masterskaya (Atelierul) lui Piotr Naumovici Fomenko din Moscova, în perioada 2007-2010.

În anul 2013, a fost selecționer la Festivalul Național de Teatru Independent. A făcut și asistență de regie pentru mai multe spectacole, printre care, în 2012, Năpasta de I. L. Caragiale, regizat de Cristi Juncu.

Acesta a fost traducător dramatic începând cu anul 2003, având traduceri din limbile rusă (Evgheni Grișkoveț, Ivan Vîrîpaev, Mihail Bulgakov), engleză (S. Beckett, David Mamet, Enda Walsh, Edward Albee, Martin McDonagh, Neil LaBute, Rajiv Joseph), franceză (Jean Claude Carrière).

Pentru cei care doresc să-și ia rămas bun și să-i aducă un ultim omagiu, slujba de înmormântare va avea loc astăzi, 17 august, începând cu ora 14:00, la Biserica Sf. Gheorghe din Brăila.

 

 

×
Subiecte în articol: Bogdan Budeș