x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Spectacolul CREDIT, în Premieră, la Teatrul Tineretului Metropolis!

Spectacolul CREDIT, în Premieră, la Teatrul Tineretului Metropolis!

de Magdalena Popa Buluc    |    27 Apr 2023   •   10:00
Spectacolul CREDIT, în Premieră, la Teatrul Tineretului Metropolis!

O garsonieră, două cupluri, zero intimitate. O serie de situații comice lasă impresia că totul e normal până când banii devin mai importanți decât prietenia. Decizia de a împărți o garsonieră scoate la iveală ce se poate întâmpla atunci când intimitatea și principiile sunt încălcate.

Teatrul Tineretului Metropolis vă așteaptă la Credit de Matt Hartley, regizat de George Lepădatu, un spectacol plin de emoție, umor și vitalitate care se va juca, în premieră, în datele de 1 și 2 mai, de la ora 20.00.

Credit este despre cum job-ul sau banii pot defini cine suntem și cum o societate ce nu-ți lasă prea multe opțiuni poate modifica percepția despre sine și prietenia cu ceilalți. Deși este o comedie dulce-amară, piesa reușește să fie și o interogație profundă asupra unor subiecte la zi, deopotrivă personale și politice: acceptarea propriei mediocrități, inegalitatea și mobilitatea socială, privilegiul de clasă, lăcomia și moralitatea.

“Spectacolul “Credit” este despre fragilitatea vremurilor pe care le trăim. Este despre orice tânăr care caută stabilitate și o viață de cuplu care să conducă spre o căsnicie fericită. Prin moștenirea unei sume considerabile, relațiile de prietenie dintre personaje sunt puse la îndoială. Produsul artistic “Credit” devine mult mai valoros datorită implicării și profesionalismului celor 4 tineri actori. Toată echipa acestui proiect este una tânără, cu perspective notabile. De acum destinul spectacolului e în mâinile lor, ceea ce mă conduce către liniște și siguranță.”, declară regizorul spectacolului, George Lepădatu. 

 

CREDIT de Matt Hartley

Regia: George Lepădatu

Scenografia: Ana-Maria Mănăilă

Sound design: Andrei Raicu

Light design: George Lepădatu

Mișcare scenică: David Mandache

Traducere: Kiki Simion

Afiș: Yasmin Petroșanu

Cu: Diana Mănăilă, Jawad Shahbazimoghadam, Ana Bumbac, Andrei Barbu

 

×