x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru “Derapaje” – la Godot Café-Teatru

“Derapaje” – la Godot Café-Teatru

de Maria Sârbu    |    03 Sep 2014   •   17:53
“Derapaje” – la Godot Café-Teatru

E un one man show cu Radu Iacoban: “Derapaje” (în original “Wrecks”), după Neil LaBute, despre care regizoarea acestui spectacol, Iris Spiridon, spune că e unul dintre cele mai bune texte ale apreciatului autor american. Şi chiar mai mult ea declară: “... Este genul de spectacol pe care mi-ar face plăcere să-l văd, şi în cazul în care l-ar fi făcut altcineva”. Premiera a avut loc la mijlocul lunii august, aşa că e proaspătă această montare, programată la 7 septembrie, de la ora 19:00, la Godot Café-Teatru din Centrul Vechi al Bucureştiului. Cei care vor ajunge aici ar trebui, poate, să ţină cont de indicaţiile regizoarei: “Fiţi atenţi, intriga e poliţistă! Fiţi leneşi şi cereţi mult, pentru că venim noi spre voi! Fiţi deschişi, pentru că altfel n-aveţi cum să o duceţi liniştiţi până la final”. Dar povestea lui Neil LaBute este una foarte specială, “pentru că este una de dragoste”, simplă şi complicată în acelaşi timp, care “ţine spectatorul, de la început şi până la sfârşit, prin emoţie”. De aceea, probabil, “are un final neaşteptat”.

Piesa “Derapaje” a fost scrisă în 2005 şi jucată cu succes în Irlanda şi SUA. Autorul i-a cedat drepturile pentru a juca acest spectacol lui Radu Iacoban, când actorul a participat la workshop-ul pe care LaBute l-a susţinut la Festivalul de Teatru de la Sibiu în luna iunie.

La Godot Café-Teatru vă aşteaptă un personaj “pe care trebuie să-l iubeşti din prima secundă, ca apoi să te intrige, iar la final să-ţi dea puterea de a-l înţelege”, spune regizoarea Iris Spiridon.


×