x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Toamna se încheie la Opera română clujeană cu Recitalul extraordinar Pasiuni lirice și capodopera verdiană Rigoletto!

Toamna se încheie la Opera română clujeană cu Recitalul extraordinar Pasiuni lirice și capodopera verdiană Rigoletto!

de Magdalena Popa Buluc    |    19 Noi 2023   •   07:00
Toamna se încheie la Opera română clujeană cu Recitalul extraordinar Pasiuni lirice și capodopera verdiană Rigoletto!

Finalul lunii noiembrie aduce la Opera română clujeană evenimente deosebite: Recitalul vocal-instrumental Pasiuni lirice și opera verdiană Rigoletto! Te invităm să te bucuri de momente unice și să trăiești emoții intense alături de noi!

Pasiuni lirice - o călătorie în universul operei este un eveniment special, un recital vocal-instrumental care te va cuceri prin diversitate, conținut și expresivitate! Vom audia lucrări din creația unora dintre cei mai mari compozitori din toate timpurile, precum P.I. Ceaikovski, G. Verdi și R. Leoncavallo, în interpretarea unor soliști cunoscuți și iubiți de publicul clujean. Sopranele Veronica Fizeșan, Ștefania Barz, Irina Săndulescu și tenorul Sorin Lupu, acompaniați la pian de Lelia Serafinceanu și Lucian Dușa, ne vor  încânta cu arii dramatice, arii de operetă și cântece rusești. Prin repertoriul ales, rareori interpretat pe marile scene românești, îți oferim ocazia unică de a te lăsa purtat într-o călătorie spectaculoasă în lumea operei.

Nu rata recitalul Pasiuni lirice, desfășurat în Foaierul Operei - luni, 27 noiembrie, ora 18:30!

Miercuri, 29 noiembrie, ora 18:30, povestea bufonului Rigoletto revine pe Scena Operei române clujene! Te așteptăm să trăiești o experiență aparte, în care dragostea unui tată stă față în față cu un blestem care ar putea să-i transforme viața într-o tragedie. Ne vom bucura de prezența unor mari artiști lirici în rolurile principale:

Tenorul invitat Florin Guzgă va interpreta rolul Ducelui de Mantua, un personaj libertin, seducător, însă cu o personalitate lipsită de scrupule. Bufonul Rigoletto, personajul principal al acestei povești, va suferi o transformare dramatică - de la bufonul vesel la tatăl împovărat de griji părintești - și va fi interpretat de baritonul invitat Michele Kalmandi. O vom urmări pe Gilda, simbolul purității și inocenței, care se îndrăgostește de Ducele de Mantua și este dispusă să se sacrifice pentru binele său, în interpretarea sopranei invitate Andreea Barbu!

O poveste emoționantă despre iubire, trădare, putere și sacrificiu, îmbinând elemente comice și dramatice, te așteaptă să-i afli deznodământul miercuri, 29 noiembrie, ora 18:30!

 

×
Subiecte în articol: Rigoletto