x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Cleopatra Stratan Bucuria de a fi copil

Bucuria de a fi copil

de Anca Alexe    |    Roxana Vintila    |    01 Iun 2009   •   00:00
Bucuria de a fi copil

"Îmi pare că eu ar trebui să-mi doresc să ajung acolo unde a ajuns Cleo", spune Pavel Stratan!

Pentru Pavel Stratan, copilăria va rămâne întotdeauna pe primul plan, fiind cea mai dulce dintre toate vârstele omului. Când vine vorba despre micuţa Cleo, cuvintele parcă sunt prea puţine pentru a descrie tot ce înseamnă Cleo pentru tatăl ei. "Cel mai mult mă străduiesc să se maturizeze o dată cu vârsta ei, nu prematur! Să se bucure de ceea ce are şi să fie atentă la ce ar putea să aibă, pentru că s-ar putea să se împlinească. De fapt, la ea, aproape totu-i posibil. De asta sunt foarte atent eu!"

UN COPIL PREA CUMINTE
"Cleo este atât de cuminte, încât mă rog de ea să mai facă şi năzbâtii din când în când! Problema este că înainte să facă orice lucru mărunt vine şi mă-ntreabă dacă se poate... Pe când eu, când eram ca ea, mai întâi făceam, şi pe urmă o rupeam la fugă, fără să-l mai întreb pe tata dacă am făcut bine ce-am făcut, că doar ştiam răspunsul", îşi aminteşte Pavel Stratan.

În cea mai mare parte a timpului, Cleo, la fel ca şi ceilalţi copii este la grădiniţă. Iar după "cursuri", direct la locul de joacă se opreşte. "Avem norocul de-a locui într-un bloc în curtea căruia se afla un loc foarte mare de joacă, şi foarte curat, cu multă verdeaţă şi jucării, leagăne, tobogane, bazin, nisip. Iar în casă îi place să danseze după orice gen de muzică, îi place să deseneze şi să coloreze.

Nici păpuşile nu scapă de coafat ori de băiţă! Dar mai ales îi place să privească filme cu poveşti. Dacă se poate, din cele amuzante! Sâmbăta şi duminica mergem la teatru. Cleopatra iubeşte muzica din filme şi îi place să meargă la Grădina Botanică. Dacă tot vine Ziua Copilului, i-am promis că vom merge în cele mai frumoase locuri de joacă din România. Ne vom duce la Grădina Zoologică, deoarece îi plac foarte mult animăluţele", mărturiseşte Pavel Stratan.

PROPRIUL STUDIO
În acest an, Cleo nu a călcat încă pragul studioului, cu scopul de-a înregistra vreo piesă, cu toate că se poate lăuda deja cu propriul studio. Dar şi cu un an în urmă, pentru înregistrarea albumului "La vârsta de 5 ani" n-a avut nevoie mai mult de două ore de pregătire.

"Are o memorie foarte bună, o pronunţie asemenea, şi dacă-ţi plac şi piesele, nu ai de ce să pierzi mult timp acolo. Câteodată nici nu e nevoie să facă două dubluri pentru una şi aceeaşi piesă! Aşa că două ore în timp de doi ani să le petreci în studio nu e atât de greu! De fapt, nu contează câte ore stai în studio, important e ce faci în acest timp acolo! Poţi să stai o viaţă întreagă şi să nu scoţi nimic bun", este de părere Pavel Stratan.

ARMONIA FAMILIEI
Cel mai bun sfat pe care, în general, un părinte ar trebui să-l ofere propriului copil este să menţină în familie, zi de zi, minut cu minut, armonia, înţelepciunea şi bunăvoinţa, în care să se petreacă toate lucrurile. Numai aşa copilul va memora mai atent ce este bine. E cu totul altfel decât dacă îi vei spune că aşa trebuie să fie, pentru că tu eşti părinte, iar el un... copil!

"Oricâţi ani ar avea Cleo, eu întotdeauna voi avea cu 32 mai mulţi", spune zâmbind tatăl micuţei minuni. "Cleo de pe scenă nu se deosebeşte cu nimic în timpul de acasă faţă de cel pe care îl petrece pe scenă. Doar ştim cu toţii că ei, copiii, nu au emoţii şi nici nu ştiu ce înseamnă riscul de a greşi. La dânşii, totul e real şi totul le reuşeşte de minune! Dar un sfat de la cineva mai în vârstă întotdeauna este binevenit. Darămite dacă acel cineva este părintele tău!"

VISUL DE COPIL
Familia Stratan are, cum spuneam, un nou membru, micuţul Cezar. Surioara lui s-a bucurat enorm când a aflat vestea sosirii pe lume a frăţiorului său. Se joacă cu el de parcă ar fi o păpuşă de-a ei. Şi îl iubeşte mai mult ca pe oricine. "Cu siguranţă, când va împlini Cezar 2 anişori şi jumătate, îi va arăta surioarei ce este în stare să facă un bărbat adevărat!

Am şi pentru el în curs de pregătire, ceva foarte interesant... Acum încă n-are jumătate de an şi văd deja că-i place, poate în doi ani... nu se va răzgândi. Cleo visează să fie pe aceeaşi scenă cu frăţiorul ei", ne dezvăluie Pavel Stratan.

×
Subiecte în articol: pavel stratan cleo cleopatra stratan