x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Costel Busuioc Triumf la Ateneu

Triumf la Ateneu

de Luminita Ciobanu    |    Carmen Anghel-Dobre    |    15 Dec 2008   •   00:00

Un concert grandios pe scena Ateneului Român. O sărbătoare de suflet: 15 ani de Jurnalul Naţional. Invitat de onoare: Costel Busuioc.



Emoţii. Primul concert în România al tânărului câştigător al concursului "Hijos de Babel", care în numai câteva săptămâni a reuşit ca numele său şi al ţării sale să fie pe buzele tuturor spaniolilor – Costel Busuioc. Primul triumf. Un dar pe care Jurnalul Naţional l-a oferit prietenilor săi la sărbătorirea celor 15 ani. Pe măsură ce ora spectacolului se apropia, Ateneul Român îşi "primea" invitaţii, care soseau perechi-perechi, în ţinute de seară, eleganţi, zâmbitori, curioşi să-l asculte pe talentatul român. La ora 21:30, oaspeţii au fost poftiţi în sală.

ANIVERSARE. Înainte de apariţia lui Costel, au fost proiectate imagini cu şi despre Jurnalul Naţional, care a crescut zi de zi, în cei 15 ani, publicând articole de calitate realizate de jurnalişti dedicaţi meseriei şi, totodată, prin încrederea acordată de dumneavoastră, cititorii noştri, ajungând liderul cotidienelor din România.
Concertul lui Costel Busuioc s-a înscris în campania "Recurs la România", iniţiată de Jurnalul Naţional, care între timp a devenit crezul redacţiei noastre.
Apariţia pe scenă a artistului  a fost întâmpinată cu aplauze furtunoase. Costel a zâmbit cu o candoare izvorâtă din toată fiinţa sa, mulţumind publicului prin reverenţe, aşa cum a mulţumit şi în faţa publicului care l-a adoptat rapid pe vremea când concura la "Hijos de Babel..." "Ave Maria"... Curiozitatea şi audierea în premieră a interpretării în stilul Costel Busuioc au tăiat parcă răsuflarea auditoriului.... Grazia plena... Costel transmite artă. Unele priviri joacă în lacrimi. Emoţia muzicii copleşeşte. Aplauze înainte de a se stinge ultima notă din arie. Urmează alte arii celebre: "El Mundo", "E Lucevan le stelle", "Nessun Dorma", "Santa Lucia", "Ojos de Spania", "Caruso", "Vivo", "La donna e mobile", "O sole mio". Aplauze de fiecare dată mai puternice. Urale. Lacrimile din ochii spectatorilor s-au mutat în cei ai lui Costel. Artistul era copleşit, cu atât mai mult cu cât era primul concert pe care îl susţinea în România.

APLAUZE. Costel a fost aplaudat cu drag de distinşii noştri oaspeţi: preşedintele Academiei Române, Ionel Haiduc, preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, Ion Iliescu, fost preşedinte al României, poetul Adrian Păunescu, Dacian Cioloş, Aura Vasile, Cristian Poteraş, Vasile Gherasim, Radu Teodorel, actorul Nicu Constantin, Margareta Pâslaru, soprana Felicia Filip, Cristian Mihăilescu, directorul Operei din Braşov, baritonul Dan Iordăchescu, Rodica Mandache... Oameni de afaceri, jurnalişti, politicieni, oameni de cultură... au format un public care s-a bucurat pentru Costel Busuioc şi care l-a aplaudat din tot sufletul. Aplauzele au fost poate mai puternice atunci când tenorul, cu emoţie, a recunoscut că nu are şcoală: "Nu este vina nimănui că nu am terminat şcoala... Este vina mea", dar a şi afirmat că trebuie să muncească să recupereze.


"Am trăit cu muzica în suflet şi lumea m-a iubit şi înainte, ca şi acum. Diferenţa este că acum am ocazia să le demonstrez cu muzica mea celor care ţin la mine că şi eu îi iubesc. Pentru mine, este o lume de vis. Este lumea în care vreau să trăiesc, pe acordurile marilor compozitori"
Costel Busuioc

×
Subiecte în articol: costel