x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Elvis Presley 6 ani şi 10 minute

6 ani şi 10 minute

06 Aug 2007   •   00:00

Dragoste la prima vedere… furtunoasă aşa cum era şi vărsta Priscillei Beaulieu. Avea 14 ani. Iar el, la 24 de ani, era deja o legendă. Ştia insă un lucru - o iubea.

Dragoste la prima vedere… furtunoasă aşa cum era şi vărsta Priscillei Beaulieu. Avea 14 ani. Iar el, la 24 de ani, era deja o legendă. Ştia insă un lucru - o iubea. "Am avut o relaţie foarte romantică. Elvis era conştient de diferenţa de vărstă dintre noi şi de faptul că era in misiune in Germania şi nu a făcut nimic care m-ar fi putut răni…", nota Priscilla in cartea autobiografică, "Elvis şi eu". "Nu prea ştia cum să procedeze. Imi scria şi imi telefona deseori… Adesea, conversaţiile durau căteva ore bune…"

VIA ORAŞUL INGERILOR. In următorii doi ani, Priscilla a vizitat de două ori Graceland, Las Vegas-ul şi Los Angeles-ul. Insă totdeauna cuplul era insoţit fie de prieteni fie de rudele căntăreţului. O relaţie la distanţă plină de frămăntări… pănă in 1962. Cănd Elvis şi-a luat inima in dinţi şi i-a telefonat tatălui Priscillei, pentru a-i cere permisiunea ca aceasta să-şi termine studiile in Memphis.

Ofiţer al forţelor aeriene ale Statelor Unite, căpitanul Paul Beaulieu (tată vitreg) i-a imprimat fiicei sale o educaţie cazonă, iar cererea lui Elvis era puţin probabil să fie acceptată. Dar nu imposibil! Asigurăndu-l că Priscilla va avea parte de cea mai bună educaţie şi nu va fi lăsată singură, iar abia atunci cănd va avea vărsta corespunzătoare se vor căsători, a reuşit să obţină ce şi-a propus. Tatăl lui Elvis, Vernon, a inscris-o la Şcoala de fete "Immaculate Conception" şi i-a oferit tot confortul necesar la Graceland, in timp ce starul filma in Los Angeles "Fun in Acapulco".

PAS CU PAS. La intoarcerea căntăreţului acasă, fără ca părinţii Priscillei să ştie, aceasta s-a mutat incetul cu incetul in locuinţa lui Elvis din Bel-Air. După absolvire, cei doi au continuat să locuiască impreună timp de patru ani, cănd la Graceland, cănd in Bel-Air.

Intr-o seară tărzie din decembrie 1966, Elvis a bătut la uşa Priscillei. "Cănd a intrat, am văzut că ţinea ceva la spate. Mi-a spus că are o surpriză pentru mine. Era Crăciunul iar Elvis obişnuia să ia cadouri tuturor. Insă a ingenuncheat in faţa mea şi mi-a inmănat cutiuţa. Inăuntru era un inel de logodnă cu un diamant de 3,5 carate." Incurcat, «Regele» şi-a inceput discursul: «Ne vom căsători. Vei fi a mea. Ţi-am spus că te voi cere cănd va fi momentul. Acesta este momentul». "Am fost foarte surprinsă, relata Priscilla, pentru că nu m-am aşteptat la aşa ceva. Am inceput să plăngem şi ne-am imbrăţişat. Apoi am coborăt să ii anunţăm pe toţi…"

DOUĂ NUNŢI. Pentru că şi-au dorit o ceremonie intimă, cuplul a preferat varianta Las Vegas. Pentru 15 dolari, la 1 mai 1967, in circa 10 minute, cei doi au fost declaraţi soţ şi soţie. Iată ce nota presa la acea vreme: "Elvis Presley, cel mai mare artist al vremii, la 32 de ani s-a căsătorit cu Priscilla Anne Beaulieu, in vărstă de 21 de ani, luni dimineaţa, la hotelul Milton Prell’s Aladdin. Este prima căsătorie pentru amăndoi.(…) Ceremonia, la care au luat parte familiile şi prietenii cei mai apropiaţi ai cuplului, a fost urmată de o scurtă petrecere in cazinoul hotelului." După tăierea unui tort cu şase etaje cuplul a ţinut o conferinţă de presă.

La 29 Mai 1967, Elvis şi Priscilla vor simula o a doua căsătorie pentru cei care nu au putut fi de faţă in Vegas. Au imbrăcat hainele de nuntă şi au mimat ceremonia.

NESIGURANŢĂ. La exact nouă luni de la căsătorie, la 1 februarie 1968, s-a născut unica urmaşă a lui Elvis, Lisa-Marie. Cu toate acestea, in cartea biografică, Priscilla, descrie temperamentul posesiv al proaspătului soţ.

Deopotrivă, işi aminteşte de faptul că Elvis ii mărturisese că incheiase legătura pe care o avea cu Anita Wood cănd i-a cerut să se mute in Memphis. Insă ajunsă la Graceland, a găsit un pachet cu scrisori recente. Au urmat apoi o serie de colege de platou, aventuri care pentru trubadurul din Memphis "nu au insemnat nimic". Din acel moment Priscilla a inceput să fie alături de soţul ei oriunde avea să meargă.

Ba mai mult, in cazul in care nu avea cum să fie lăngă el, ii telefona şi il anunţa că va veni, pentru a se asigura că acesta nu va "cădea in ispită". Din cauza nesiguranţei, Priscilla ajunsese să se deghizeze schimbăndu-şi hainele, machiajul, culoarea părului, pentru a-şi face soţul să uite de tentaţii. Nu a fost de ajuns… Elvis reincepuse goana turneelor prelungite iar ziarele erau pline de ştiri ce dezvăluiau aventurile trubadurului.

La sfărşitul lui 1971, Priscilla decide să părăsească domiciliul conjugal, luănd-o cu ea şi pe Lisa Marie. In iulie 1972 intentează divorţ. La 9 octombrie 1973, data pronunţării divorţului, Elvis incepuse să se vadă cu Linda Thompson, relaţie ce avea să dureze pănă in 1976.

Ultima noapte de dragoste…

Inainte de pronunţarea divorţului dintre Elvis şi Priscilla, "Regele" incepuse o relaţie cu Linda Thompson. Aceasta avea să se instaleze la Graceland, imediat după plecarea Priscillei, in august 1972. Se pare insă că inţelegerea pasiunii lui Elvis pentru muzica evanghelică nu a putut să ţină această relaţie mai mult de patru ani. Potrivit Lindei Thompson, "au existat momente cănd atitudinea lui Elvis era de neinţeles. Pur şi simplu işi făcea rău cu măna lui…". In 1976 Linda Thompson decide să il părăsească.

Legătura cu Ann-Margret

Cea mai cunoscută aventură a "Regelui" rock’n’roll-ului a fost cea cu actriţa Ann-Margret, parteneră in filmul "Viva Las Vegas". Relaţia lor a ţinut prima pagină a ziarelor o bună parte a anului 1963, aşa că Priscilla a decis să işi viziteze soţul pe platoul de filmare. Conştientă că Priscilla era in Los Angeles, Ann-Margret a făcut publică logodna cu "Regele". Ştirea a fost repede preluată de marile ziare din America, aşa că Elvis şi Tom Parker, managerul acestuia, au decis că ar fi bine ca Priscilla să se intoarcă la Graceland pănă la limpezirea poveştii.

La auzirea cererii, Priscilla a luat o vază şi a aruncat-o urlănd: "Aia (n.r. Ann-Margret) să-şi ţină fundul in Suedia, acolo unde ii este locul!". Cu toate acestea, disperată să-i facă pe plac soţului, Priscilla pleacă spre Graceland a doua zi. Elvis va reveni acasă după două săptămăni, recunoscănd existenţa acelei relaţii. Regele işi dăduse insă cuvăntul că ii pusese capăt.

Dintre toţi colegii de pe platourile de fimare, Ann-Margret a fost singura care a participat la funeraliile "Regelui".

Complexul lui Oedip…

Se pare că Elvis avea o predilecţie către adolescente. Autoarea biografiei "Regelui" afirma că acesta nu se putea manifesta normal in faţa femeilor de vărsta lui. De aceea prefera adolescentele in faţa cărora nu se simţea ameninţat.

De asemenea, mai mulţi specialişti opinează că starul şi-a iubit foarte mult mama şi că nu şi-a revenit niciodată după moartea ei, ceea ce, in termeni medicali, se numeşte sindromul lui Oedip. Mai mult, se vehiculează ideea conform căreia Elvis nu a mai avut relaţii intime cu Priscilla după naşterea Lisei-Marie.

×