x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Elvis Presley Vremea armatei

Vremea armatei

06 Aug 2007   •   00:00

Era 6:35 dimineaţa şi, chiar dacă el ajunsese cu aproape o jumătate de oră mai devreme, zeci de reporteri şi fotografi erau deja acolo. Jerry Hopkins a descris fragmente din perioada in care "Regele" s-a aflat in armată…

Intr-o dimineaţă de luni rece şi ploioasă, la 21 martie 1958, Elvis a sosit la Centrul de recrutare local 86.

Era 6:35 dimineaţa şi, chiar dacă el ajunsese cu aproape o jumătate de oră mai devreme, zeci de reporteri şi fotografi erau deja acolo. Jerry Hopkins a descris fragmente din perioada in care "Regele" s-a aflat in armată… "Veniseră cu el părinţii şi căţiva apropiaţi. Elvis avea ochii un pic cărpiţi după petrecerea care ţinuse toată noaptea la Graceland, dar nu spunea decăt glume şi vorbe de duh. Impreună cu ceilalţi recruţi s-a urcat in autobuz ca să meargă la spitalul Kennedy, pentru analiza săngelui, examenul psihic, depunerea jurămăntului şi alte lucruri de genul acesta i-au luat cea mai mare parte a zilei. I s-a dat numărul US53310761, iar la ora 17:00 s-a urcat intr-un autobuz inchiriat pentru curse lungi, cu destinaţia Fort Chaffee, in Arkansas. Guvernatorul statului Tennessee, Frank Clement, ii spunea atunci lui Elvis : «Ai dovedit că eşti, in primul rănd, un cetăţean al Americii, un voluntar şi un tănăr care doreşte să-şi slujească ţara cănd e chemat la datorie»".

RECRUT MODEL. "Soldatul Elvis era imbrăcat şi işi făcea patul cănd un sergent a aprins luminile in cazărmi pentru a-i trezi pe toţi. Era 5:30 dimineaţa, la 25 martie, prima zi completă de armată a lui Elvis. După micul dejun, impreună cu ceilalţi recruţi, au fost supuşi unui test de aptitudini, care a constat intr-un marş de cinci ore. Intr-adevăr, Elvis avea o atitudine ireproşabilă, la care nimeni nu se aşteptase. Se stăpănea şi se comporta ca un recrut model. Mare parte din instrucţia militară are la bază filosofia competitivităţii entuziaste, prin care fiecare soldat e la concurenţă cu alt soldat, fiecare companie cu altă companie, fiecare batalion cu alt batalion. Filosofia aceasta avea mare priză la Elvis. Probabil că se şi străduia mai mult decăt ceilalţi."

ŞOFER. După moartea mamei sale, Elvis şi-a continuat armata in Germania. La 1 octombrie 1958, presa a fost informată că "Regele" va lucra in următoarele 16 luni ca şofer "cercetaş" pe un Jeep. Iniţial urma să intre in echipajul unui tanc Patton mediu. Deşi mulţi au considerat că Elvis beneficiază de "ceva favoritisme", armata susţinea că acest post implică o răspundere extrem de mare. Intre timp au sosit tatăl şi bunica lui Elvis, iar el şi-a petrecut prima permisie impreună cu ei, la un hotel luxos din Bad Homburg. După aceea şi-a petrecut nopţile libere intr-un hotel sau altul, pănă ce el şi tatăl său au reuşit să-şi găsească o casă. Apoi Elvis şi-a mutat definitiv uniformele şi toate efectele militare in afara cazărmii.

La 5 martie 1960, Elvis este lăsat la vatră in mod oficial, iar la 21 martie, in acelaşi an, primeşte intăia sa centură in arte marţiale.

×
Subiecte în articol: elvis elvis presley 6 august 2007