x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Gigi Marga Cântăm până la sfârşit!

Cântăm până la sfârşit!

de Catalin Pruteanu    |    11 Mai 2009   •   00:00
Cântăm până la sfârşit!
Sursa foto: /

Nicolae Niţescu a cunoscut-o pe Gigi Marga în anii '60, la scurt timp de la lansarea acesteia.



Au imprimat împreună la Electrecord melodia "Ţi-am luat un mărţişor", îşi aminteşte interpretul. "Era un disc cu fotografia amândurora, pe care era imprimată această melodie. Discul s-a vândut, era în vogă. Ca noi toţi, Gigi era foarte solicitată pentru revelioanele TVR şi se lansase cu Miani Negreanu, într-un concert", ne-a povestit Nicolae Niţescu. "Stilul ei de interpretare era pop-romantic. De fapt, ea cânta şi alte genuri, studiase muzica clasică. În anii '80, beneficiile erau foarte mici. Aveam 200 de lei pe spectacol, maximul de tarif. Eu am fost angajat permanent la Teatrul "Constantin Tănase", iar ea a fost liberă profesionistă. Avantajele erau imprimările la Radio, la Televiziune şi la Electrecord", spune solistul.

PLECAREA. "Am fost amândoi într-un turneu în Statele Unite şi am ajuns la Los Angeles, unde ei i-a plăcut foarte mult. A avut şi deziluzii cu moartea soţului. Avea toate motivele de a rămâne, avea succes şi era foarte bună cântăreaţă de local. Acolo, în turneu, în Statele Unite, a luat decizia de a rămâne. Mi-a spus că vrea să rămână şi mi-a cerut sfatul. I-am spus: «Da, rămâi», pentru că îi murise soţul şi m-am gândit că are o mulţumire profesională măcar să contrabalanseze partea negativă a vieţii", mărturiseşte cântăreţul.

"Eu nu m-am gândit niciodată să rămân, pentru că aveam familie, aveam părinţi, aveam şi soţie, aveam şi copii. Ea, în afară de soţul care-i murise, nu mai avea pe nimeni. Doar câteva rude mai avea în ţară", povesteşte Nicolae Niţescu.

VOCE. "În Statele Unite s-a descurcat bine, pentru că ea cântă la localuri. Îşi cumpărase o casă în Florida, la Hollywood. Eu am mai fost acolo şi ea îşi făcea meseria în continuare. În anii '90, până în 2001, am mai fost plecat şi eu. Acum ştiu că e în America şi locuieşte la New York. Cred că încă mai cântă, pentru că noi, care mai avem ceva voce, cântăm până la sfârşitul vieţii", Ăne-a povestit artistul.

×
Subiecte în articol: gigi marga