x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Regim drastic

de Anca Stanescu    |    30 Iun 2008   •   00:00

Perfecţionismul Ilenei Sărăroiu atingea cote maxime. Uneori, artista făcea mari sacrificii.
Doar opt ani o despărţeau pe cîntăreaţa Aneta Stan de Ileana Sărăroiu. Din punct de vedere muzical, asta însemna că făceau parte din două generaţii diferite. "Aveam nişte emoţii cînd mă întîlneam cu Ileana Sărăroiu, Irina Loghin, Benone Sinulescu şi Doina Badea!



Perfecţionismul Ilenei Sărăroiu atingea cote maxime. Uneori, artista făcea mari sacrificii.
Doar opt ani o despărţeau pe cîntăreaţa Aneta Stan de Ileana Sărăroiu. Din punct de vedere muzical, asta însemna că făceau parte din două generaţii diferite. "Aveam nişte emoţii cînd mă întîlneam cu Ileana Sărăroiu, Irina Loghin, Benone Sinulescu şi Doina Badea! Erau mentorii mei. Eu am evoluat, la început de carieră, în Ansamblul Brîuleţul, din Constanţa, iar ei aveau turnee", povesteşte interpreta. "Benone îmi făcea cu ochiul şi apoi mă punea să cînt: «Ia zi, Aneto, piesa Ioane, Ioane, aşa cum ştii tu, cu tot cu ritornela (n.r. – partea pe care o cîntă orchestra atunci cînd artistul face pauză). Iar Ileana mi-a pus mîna pe cap şi mi-a zis: «Tu ai voce, eşti talentată, nu ai nevoie de concursuri la care se intră pe interese. Să cînţi doar pentru public»".

Aneta Stan a pătruns foarte greu în lumea muzicii. Şi Ilenei Sărăroiu i s-a întîmplat aşa, îşi aminteşte artista. Amîndouă au fost nevoite să treacă mereu prin filtrele comisiilor. Care, împînzite de tot felul de interese, nu le-au fost mereu favorabile. "Comisia care i-a dat notă de trecere a fost publicul. Oamenii, fermecaţi de prestanţa şi de talentul ei, o cereau mereu. Aşa că şi cei care se credeau cei mai tari şi mai mari prin televiziuni au fost impresionaţi de ea şi au trebuit să admită că ascensiunea sa nu putea fi oprită", consideră Aneta Stan.

TREI IAURTURI PE ZI.
Dorinţa de a arăta bine o împingea pe Ileana Sărăroiu să facă sacrificii. "Îmi amintesc momentele cînd ne schimbam pentru scenă în costum popular. Ea urma un regim drastic. Am întrebat-o odată ce mîncase în ziua aceea şi mi-a răspuns senină: «Trei iaurturi». Dar a adăugat: «Se vede că am slăbit, nu?». Ţinea şi cîte o săptămînă regimuri de felul ăsta. Voia să fie admirată, voia ca înfăţişarea să-i completeze talentul interpretativ", îşi aminteşte Aneta Stan. Cîntăreaţa crede că regimul draconic i-a adus Ilenei sfîrşitul. "La nunţi se depune un efort extraordinar. Noi, artiştii, nu cîntăm din fluierul piciorului, ci din acest senzaţional organ al corpului omenesc numit plămîn."

DRESURI CU FLORICELE.
Ileana Sărăroiu adora să fie admirată. "Era o femeie frumos dăruită de Dumnezeu, atrăgătoare, deşi avea o constituţie mai degrabă bărbătească. Era pasionată de modă. Avea un dres cu flori pe laterale. Vorbea cu Irina Loghin, prietena ei, pe la spectacole, amintindu-şi de unde au cumpărat ciorapii aceştia. Mîndre, defilau prin faţa noastră atunci cînd ne pregăteam să intrăm pe scenă. Însă ştiam că în spatele acestor femei atractive se ascundeau nişte artiste desăvîrşite", încheie Aneta Stan.

×