x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Paula Seling Artişti unici

Artişti unici

de Paula Seling    |    22 Dec 2008   •   00:00

Joan Baez, Al Bano, Chick Korea, Anita Doth,  Michael Bolton sunt artişti pe care i-am întâlnit sau le-am deschis concertele.





Tare mi-ar fi plăcut să fi fost cu noi, anul trecut, la Braşov, atunci când am cântat în deschidere la Michael Bolton. A fost o seară memorabilă! Ne-am simţit minunat pe scenă! Publicul a fost incredibil! Mulţumesc, Braşov! Mulţumesc organizatorilor că s-au gândit la noi! Iar dacă l-am fi cunoscut şi pe Michael Bolton ar fi fost totul perfect. Îmi amintesc cum, în urmă cu ceva ani, cântând în deschiderea concertului Doamnei Folk-ului – Joan Baez, alături de alţi artişti români, Domnia Sa a venit să ne cunoască şi să ne încurajeze, în sala în care aşteptam cu toţii emoţionaţi, ora de începere a spectacolului. Ca să nu mai vorbesc de Chick Korea, pianistul care mi-a marcat adolescenţa şi care mi-a strâns mâna în noiembrie 1998, la intrarea în scenă. A fost incredibil! De prea puţine ori în viaţă ai astfel de şanse. Aşa că eram atât de emoţionaţi încât ne-am pregătit suplimentar, să fim siguri că nu apare nimic neprevăzut.

EMOŢII. Şi spectacolul a început! Am cântat piesele care cred că mă reprezintă cel mai mult. Ne-am spetit pe scenă, am dat tot ce am putut în contextul respectiv, şi eu şi muzicienii mei. Un alt moment deosebit a fost întâlnirea cu Anita Doth. Am fost anunţaţi că urmează să vină la sala de repetiţii. Am aşteptat emoţionaţi, în sala noastră de 25 de metri pătraţi, sosirea divei dance. Ne aşteptam la ce era mai rău, recunosc… O artistă care a vândut milioane de discuri are toate şansele să se poarte ca o divă. Surpriză: o fiinţă cât se poate de modestă, simpatică, cu un simţ al umorului foarte dezvoltat, cu o atitudine fresh şi muuuultă căldură, ne-a cucerit pe toţi. Am petrecut o după-amiază foarte plăcută, printre repetiţii şi discuţii despre trecut, prezent şi viitor. Am stabilit cum ne îmbrăcăm, ce atitudine să avem pe scenă, etc. Concluzia a fost că ne completăm artistic, că ne asemănăm la modul de a privi muzica, lucrurile din jur, lumea. Şi că trebuie să continuăm colaborarea!

GREŞELI.
Scena Callatisului este impunătoare! Se investesc mulţi bani şi multă energie, iar Primăria Mangalia merită toate felicitările pentru asta! Păcat însă că parte din strădania artiştilor, pe scenă, nu a trecut dincolo de ecran din cauza… publicităţii! Au fost atâţia artişti prezenţi care nu au putut să intre în casele voastre… M-a frapat şi felul în care Anita a fost nevoită să-şi termine recitalul, şi-aşa împins spre miezul nopţii din cauza prelungirii altor recitaluri din seara respectivă.  Anita a pregătit un recital impecabil, a cântat cu suflet, a încercat să reînvie anii ’90, cu parfumul lor adolescentin, cu amintirile lor. A fost întreruptă brutal şi a fost mare păcat. A fost tare supărată…

×