x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Paula Seling Nu trăiesc în vânt

Nu trăiesc în vânt

de Paula Seling    |    22 Dec 2008   •   00:00

La spectacolul aniversar de 10 ani, care a avut loc la 1 iunie 2006, am simţit că nu trăiesc şi nu muncesc în vânt.



Parcă au trecut într-o clipă, şi, privind înapoi, îmi dau seama că fiecare secundă a meritat! Fiecare bucurie, lacrimă, fiecare cântec înregistrat sau moment de singurătate au avut rolul lor. Şi mai ales, amintindu-mi ce am simţit când întreaga sală a teatrului Sică Alexandrescu din Braşov cânta alături de mine, trupa mea şi Filarmonica din Braşov la spectacolul aniversar de 10 ani, care a avut loc la 1 iunie 2006, amintindu-şi, o dată cu fiecare piesă, momente din cei 10 ani ce au trecut,  am simţit că nu trăiesc şi nu muncesc în vânt. Înseamnă că am reuşit să fac să vibreze ceva înăuntrul vostru.

"CEA MAI..." O să vă mai pomenesc de anul 2001 care mi-a adus şi un premiu foarte important pentru că mi-a arătat că muzica şi drumul pe care le alesesem erau "cele bune" – Premiul pentru cea mai bună voce feminină la Premiile Industriei Muzicale Româneşti 2001. În anul acela am avut ocazia să colaborez cu una dintre cele mai bune regizoare din România – Andreea Păduraru, la videoclipul piesei "Serile verii", de pe albumul "Ştii ce înseamnă". Poate că vă mai amintiţi, era un clip filmat în totalitate sub apă. Ei bine, acest clip mi-a adus premiul pentru cel mai bun artist într-un videoclip, iar Andreei premiul pentru cel mai bun videoclip la MTV Music Awards România 2002.

VENEŢIA. Tot în acel an am scos cel mai "consistent" album de până atunci – are 17 piese, se numeşte "Fără sfârşit" şi conţine şi piesa Timpul (La radio se-anunţă ploi) al cărei videoclip a fost realizat la Veneţia de către un alt regizor de excepţie – Dragoş Buliga. În 2006, am scos un alt album, intitulat "De Sărbători". Conţine 14 colinde şi Cântece Sfinte. Majoritatea sunt preluate dintr-o culegere primită de la Părintele Gheorghe Avram de le Mănăstirea Valea Mare. Anul acesta a urmat un disc care se intitulează "1998-2008".

COLINDE

Unul dintre colindele de pe albumul "De Sărbători" este interpretat împreună cu marele Ştefan Petreuş şi cu fiul său, Andrei Petreuş, care ne-au încântat cu prezenţa în Studioul Unicorn. N-aş fi crezut, acum câţiva ani, când ascultam, fascinată, dulceaţa muzicii fraţilor Petreuş, că, într-o zi, voi putea să am alături jumătate din simbolul muzicii maramureşene, într-un colind tradiţional din Maramureş – De naşterea Ta, Iisuse. Unul dintre colinde are o vibraţie aparte. Se numeşte Legănelul Lui Iisus şi a fost interpretată într-o formulă perfectă: Olga Mănescu – violoncel, Simona Sindreştean – oboi, Sebastian Tegzesiu – vioara, Sergiu Tuhuţiu – pian. Un alt invitat de seamă pe acest album este Victor Solomon alături de care interpretez colindul La Viflaim Colo-n Jos. Evident, nu puteam să nu continui colaborarea cu unul dintre cei mai sensibili orchestratori cu care-am lucrat – Călin Ionce, cel care a realizat albumele mele de colinde, până acum. Praznic Luminos şi Din an în an sunt "operele" lui. Câteva cântece de pe album sunt unice.

×