Rasturnarea spectaculoasa a cazului Dominique Strauss Kahn arata cat de fragile sunt aparentele care pot trimite un om spre Iad, ca mai apoi soarta sa-l indrepte spre Rai. In¬diferent de verdictul justitiei ame¬ricane, DSK se poate socoti o victima a unei uriase conspiratii. Rapiditatea arestarii, duritatea acuzelor, regimul de izolare, ex¬pu¬nerea mediatica bazata pe mar¬turia unei cameriste au eliberat postul de la conducerea FMI. Pare in¬teresant ca, la o zi de la ins¬ta¬larea unui nou director general la Fond, se destrama si mitul emigrantei sarace si cinstite care isi cas¬tiga o paine amarata intr-un ho¬tel de lux.
Ce se intampla in Sofitel – dintr-un lant totusi francez – in camera unui VIP (si ce VIP!) in care intra cine voia cand ocupantul se dusuia? Cum se va descurca lantul hotelier cu firma facuta praf de aceasta odioasa intamplare, pusa la cale special pentru vacantarea postului de la FMI?
Acum urmeaza lupta electorala din interiorul taberei socialistilor francezi care vor astepta intoarcerea lui DSK – un om care nu vine din America cu stigmatul de violator, ci de victima inocenta a unui mecanism ocult. Daca DSK va participa la alegerile prezidentiale, pentru Sarkozy sansele de reinnoire a mandatului se micsoreaza. Vom afla cine a pus la cale lovitura in cascada?
Teoria conspiratiei in care se judeca acum cazul DSK are si in Romania un castigator: Adrian Severin. Si europarlamentarul, dar si colegii de partid care l-au condamnat rapid, se pot intreba ce se afla in spatele lucraturii.