x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Aglomeraţie mare pe piaţa misticismului

Aglomeraţie mare pe piaţa misticismului

de Victor Ciutacu    |    19 Ian 2010   •   00:00
Aglomeraţie mare pe piaţa misticismului

Toată lumea râde, pe bună dreptate, de mistica familie Geoană. Şi se tânguieşte că era să ajungă preşedinte unul care se sperie de magi. Numai că se scapă din vedere - evident, neintenţionat - că a ajuns preşedinte, pentru a doua oară, unul care umblă după el (inclusiv la talk-show-uri, degeaba neagă argaţii) cu tot soiul de parapsihologi, care i-a furat contracandidatului (pe bani, evident) paranormalul de casă, care şi-a pus bioenergeta şefă de protocol la Cotroceni.

Consoartă-mea, care-i înţelepta familiei, susţine că nu-i OK să te miri ca o babă uimită înainte să te şi documentezi. Şi-s de acord cu ea la tura asta, mai ales de când am aflat că bioenergeticienii şi radiesteziştii au fost introduşi (prin act normativ) în codul ocupaţiilor. Unicul amendament serios pe care-l am este fixaţia mea potrivit căreia criza şi misticismul funciar al poporului suveran vor dezvolta şi chiar înflori piaţa impostorilor. În lumina spuselor mele de aseară, de la Sinteza zilei, când am mărturisit cum m-a supt de energie psihotronicul Vântu, l-aş sfătui pe mogulul eolian să deschidă un business pe partea de magie, că-i loc pe traseu.



Când te pretinzi inteligent, dar îl (re)alegi pe Băsescu pe motiv că-i aduce Iliescu pe mineri înapoi la plantat de panseluţe-n Piaţa Universităţii, în combinaţie cu uluitoarea convingere că fuge Vanghelie cu cota unică la subsori, orice mişto la adresa neghiobiilor feng shui ale lui Geoană sună a mea culpa.
articol preluat de pe blogul lui Victor Ciutacu - Vorbe grele

×
Subiecte în articol: editorial