x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Banda lui Jesse James juca la juniori

Banda lui Jesse James juca la juniori

de Victor Ciutacu    |    28 Mar 2012   •   15:00

Citesc un excelent text al Leliei Munteanu (din ce in ce mai inspirata in ultima vreme) si realizez ca nici coana mare nu-si da seama cat de aproape de realitate e. Ca viata bate filmul la curul gol. Ceea ce se intampla zilele astea in Romania se numeste jaf organizat in banda. E exact ca-n American Outlaws, filmul despre banda lui Jesse James.

Astia micii, pe care i-a imprumutat la SIE partidul-stat (sau invers, dar nu ne mai luam de la niste amanunte), sunt paravanele perfecte pentru praduirea la blana a tot ce mai are de pret republica asta pana la alegeri. Cumva intr-o oglinda cu baietii aia tineri americani, care odata intorsi de la razboi au descoperit cum le iau caile ferate fermele cu japca si s-au pus pe jefuit bancile unde-si tineau invadatorii banii, kinderii de pripas care populeaza azi Palatul Victoria alcatuiesc o banda iresponsabila. Numai ca astia, cu MRU magistral pe post de Colin Farrell si la fel de zambitor ca el, curata intr-o viteza nebuna zacaminte, terenuri concesionabile, regii si societati monopoliste de stat.

Mai au sa ne dea in leasing pe noi, dar cred ca vestea o vom afla dupa desigilarea urnelor. E un soi de fervoare a jafului, de parca nu ar mai exista viata dupa alegerile generale. Am fost intrebat recent, in emisiunea Sandrei Stoicescu, daca eu cred ca exista vreo solutie de oprire a dementei. Am spus, apasat, duba, spre stupoarea celor prezenti in studio, generand reactii politice indignate. Azi sunt convins ca atunci am gresit. Astia-s de impuscat.

×